"Viens no cietušajiem ar galvu ielidoja vējstiklā." Uz Salu tilta smagā avārijā cietuši trīs jauni vīrieši

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Twitter/@breakinglv/@iedegos

Ar smagām traumām un lūzumiem piektdien, 30.oktobrī, ap plkst. 12.30 slimnīcā nonāca trīs gados jauni vīrieši, kuri nopietnā ceļu satiksmes gadījumā uz Salu tilta Rīgā, vēsta raidījums "Degpunktā".

Baisajam notikumam uzreiz atradušies vismaz trīs aculiecinieki, divi vīrieši, kas brauca tieši aiz avarējušās "Škodas" un kungs, kas jaudīgo triecienu apgaismes stabā vēroja no gājēju ietves.

Cilvēki stāsta, ka sākotnēji vieglais auto pa Salu tiltu, centra virzienā brauca otrajā joslā un nekas neliecināja, ka tūlīt notiks smags negadījums. Aptuveni tilta vidū, Lucavsalā, spēkrata vadītājs nolēma pārkārtoties uz labo joslu, pagrieza stūri un, nemazinot ātrumu, taranēja stabu.

Negadījuma aculiecinieks Oļegs norāda, ka viņa izpratnē viens no vadītājiem negaidīti zaudēja samaņu un vienkārši nobrauca no ceļa, ietriecoties stabā, jo uz ceļa nebija nekādu šķēršļu.

Visi apkārtnē esošie uzreiz pēc sadursmes steidza zvanīt operatīvajiem dienestiem un ziņot par atgadījumu. Liecinieki stāsta, ka sākotnēji pat bija grūti saprast, cik daudz cilvēku atrodas samīcītā auto salonā.

"Traumas ir. Viens vējstiklā ielidoja ar seju, galvu. Otrs guļ aizmugurējā sēdeklī. Kustās, bet nevar saprast, cik nopietnas traumas viņam. (..) Vadītāju ar dzinēju piespieda. Viņi [ugunsdzēsēji] griež mašīnu [un cenšas viņu izvilkt]," stāsta aculiecinieks.

Bez ugunsdzēsējiem notikuma vietā dežurēja divas ceļu policijas ekipāžas, kam bija jāregulē blīvā satiksme uz tilta. Darba netrūka arī mediķiem. Strādāja trīs brigādes un arī viena speciālā ekipāža, kas parasti iesaistās tikai smagos gadījumos. Zināms, ka cietušie ārstniecības iestādē nonāca kritiskā stāvoklī.

"Šajā negadījumā nopietnas traumas guva trīs vīrieši. Tie ir gan lūzumi, gan galvas traumas, gan vairāki citi smagi ievainojumi. Visi trīs vīrieši tika nogādāti slimnīcā, smagā stāvoklī, taču pie samaņas," norāda Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Neuzmanība pie stūres, spēcīgs nogurums vai kāda veselības kaite, – iemeslus vadītāja rīcībai tagad skaidro policisti. Visdrīzāk, secinājumus izmeklētāji spēs izdarīt tikai pēc sarunām ar pašu šoferi, bet ņemot vērā viņa veselības stāvokli, šobrīd tas nav iespējams.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu