Rīgas pašvaldības policijai uzdots pastiprināti kontrolēt epidemioloģisko drošības pasākumu ievērošanu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece, Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētāja Linda Ozola (JKP) devusi Rīgas pašvaldības policijai uzsvērtu aicinājumu pastiprināti patrulēt ielās un brīdināt cilvēkus par epidemioloģiskiem piesardzības pasākumiem, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

"Sabiedrībai un kārtības uzturēšanas spēkiem ir aktīvi jāsadarbojas! Tikai tā mēs visi kopīgi varam apturēt ārkārtējās situācijas ieviešanu," uzsver Ozola.

Ozola aicina rīdziniekus un pašvaldības policijas spēkus ar kopīgu atbildīgu rīcību censties apturēt ārkārtējās situācijas ieviešanu, kuru neviens nevēloties. Savukārt, atbildīgās institūcijas aicinātas steidzami palielināt testēšanas kapacitāti, lai ar šo instrumentu paaugstinātu situācijas kontroli.

Kā norāda politiķe, to, kā situācija var strauji pasliktināties, parāda Lietuvas piemērs ar 18% inficēto rādītāju veiktajās pārbaudēs un plānoto valsts mēroga karantīnas ieviešanu.

Savukārt Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (APP) aģentūrai LETA apliecināja, ka katru pirmdienu Civilās aizsardzības komisijas sēdē uzdod jautājumu atbildīgajām institūcijām, tostarp Slimību profilakses un kontroles centram, vai pašvaldībai ir jāsper kādi papildu soļi Covid-19 izplatības ierobežošanai.

Līdz šim ir saņemta atbilde, ka strikti jāraugās, lai tiktu izpildīti līdz šim pieņemtie lēmumi, tostarp masku lietošanas nosacījumi sabiedriskās vietās, sabiedriskajā transportā un citi.

Staķis informēja, ka pašlaik, saskaņā ar atbildīgo dienestu informāciju, aptuveni 95% pasažieru sabiedriskajā transportā lieto sejas aizsegus. 

Sagaidot attiecīgo normatīvu stāšanos spēkā un pašvaldības policijai iegūstot tiesības sodīt masku nenēsātājus, situāciju vēl vairāk varētu uzlabot.

Rīgas dome ļāvusi skolām attālināti mācīt arī 5. un 6. klašu skolēnus, cerot, ka tas mazinās Covid-19 izplatību izglītības iestādēs.

Pašvaldība ir gatava arī nākamajiem soļiem šīs slimības izplatības ierobežošanā, uzsvēra Staķis.

Kā ziņots, pēdējo 24 stundu laikā Latvijā veikti 7328 Covid-19 izmeklējumi, reģistrēti 313 jauni inficēšanās gadījumi, bet seši Covid-19 slimnieki miruši.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu