Opozīcijas partija aicina KNAB pārbaudīt Pūces "stāvvietu atļaujas lietu" (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Parlamentā opozīcijā esošā Latvijas Zaļā partija (LZP) aicina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) veikt pārbaudi, lai viesu skaidrību, vai vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) ir sev centies sarunāt stāvvietu atļauju Rīgā, kas viņam nepienākas, aģentūru LETA informēja LZP pārstāve Līga Bulmeistere.

Zaļā partija arī aicina Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) atstādināt Pūci no ministra amata līdz pārbaudes beigām. Savukārt Rīgas domes priekšsēdētāju Mārtiņu Staķi (AP) LZP aicina skaidrot caurlaižu izsniegšanas kārtību, sniegt izsniegto caurlaižu sarakstu un informāciju par kontroles mehānismiem, tajā skaitā skaidrot konkrēto situāciju ar Pūces iespēju līdz šim, iespējams, "prettiesiski izmantot šo caurlaižu režīmu".

Zaļā partija pauž bažas par "iespējamu noziedzīgo nodarījumu, izmantojot dienesta stāvokli mantkārīgā nolūkā". LZP akcentē, ka rīcībai no amatpersonu puses jābūt bez kavēšanās, jo katra šāda informācija par iespējamu amatpersonas neētisku vai prettiesisku rīcību "grauj uzticību Latvijai kā demokrātiskai un tiesiskai valstij un ir klajā pretrunā ar valdības apņēmību virzīties "Ziemeļvalstu" politiskās kultūras virzienā".

Kā ziņots, otrdien intervijā Latvijas Televīzijai nesen Pūces vadīto partiju "Latvijas attīstībai" pametušais Rīgas domes deputāts Māris Mičerevskis apgalvoja, ka Pūce prasījis viņam sagādāt Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi.

Jau nākamajā dienā pēc Rīgas domes vēlēšanām Mičerevskis, kurš strādāja par Pūces kā ministra padomnieku komunikācijas jautājumos, no viņa esot saņēmis īsziņu: "Klausies, Tev būs viens uzdevums Rīgas domē no manis personisks! Tev būs tomēr tā auto "Rīgas satiksmes" caurlaide jāņem."

Mičerevskis Pūcem jautājis, vai caurlaide nepieciešama viņam, un ministrs atbildējis apstiprinoši, piebilstot, ka iepriekš "kādu laiku" izmantojis partijas biedra, Rīgas domes deputāta Andra Bačkura (LA), bet pēc tam - Rīgas domes pagaidu administrācijas pārstāvju sagādāto caurlaidi.

Mičerevskis kā pierādījumu savam apgalvojumam par caurlaidi sociālajā tīklā "Twitter" ievietojis ekrānšāviņu no viņa un ministra sarakstes lietotnē "Whatsapp".

Pūce savos publiskajos paziņojumos nav noliedzis "Whatsapp" rakstīto, taču apgalvojis, ka tas esot bijis joks. "Mana komunikācija gan klātienē, gan "Whatsapp" ar Māri pamatā ir bijusi jokošanās un apcelšanās. Gan viņš tāds, gan es tāds. Un es esmu pārliecināts, ka viņš to tā arī saprata," uzsvēris Pūce.

Pūce noliedz, ka būtu mēģinājis iegūt Rīgas domes izsniegtu stāvvietas atļauju, Kopš viņš vairs neesot Rīgas domes deputāts, viņam Rīgas domes izsniegtas stāvvietu atļaujas neesot un viņš arī tādu nelietojot.

Kā ziņots, Mičerevskis pagājušajā nedēļā paziņoja, ka nolēmis izstāties no LA, jo viņam neesot pieņemama partijas līderu aizkulišu tirgošanās.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu