"Viņiem vispār bija vērts sākt sezonu?" Hokeja apskatnieks skarbi vērtē Rīgas "Dinamo" sniegumu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: Raimonds Volonts

Portāla "Sport-Express" apskatnieks Mihails Skriļs ir kritizējis Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" lēmumu šosezon startēt pasaules otrajā spēcīgākajā hokeja čempionātā.

Skriļs norāda, ka KHL jau kopš tās pirmsākumiem ir centusies starp savām komandām iekļaut tā saucamās ārzemju jeb komandas, kuru bāzes pilsētas neatrodas Krievijā. Tomēr ārpus Krievijas robežām KHL pastāvēšanas gaitā ir bijuši gana daudz projektu, kuriem tā arī neizdevās nostabilizēties.

Laika gaitā ir bijuši un izbijuši tādas vienības kā Bratislavas "Slovan" un Zagrbas "Medveščak". Tāpat, kā norāda apskatnieks, KHL faniem arvien biežāk nākas uzdot jautājumu, kāpēc līgas ietvaros joprojām ir atrodama Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Līdzīgs jautājums šobrīd ir uzdodams arī Rīgas "Dinamo" sakarā. Tiesa, savu artavu ir devušas arī divas pārciestas Covid-19 karantīnas, kas neizbēgami noveda arī pie tehniskajiem zaudējumiem, tomēr rīdzinieku cerības uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēs jau tagad vairs ir tikai matemātiskas.

"Teorētiskas izredzes uz izslēgšanas spēlēm rīdziniekiem vēl ir, bet pagaidām viņi ir absolūts KHL autsaiders. Šobrīd "Dinamo" iekrāto punktu un uzvarēto spēļu procents ir sliktākais līgas vēsturē. Tikai brīnums var palīdzēt Skudram ievērojami uzlabot situāciju."

Apskatnieks arī uzsver rīdzinieku problēmas ar budžeta savākšanu, kā arī sastāva komplektāciju, kas tika apdarīta vien neilgi pirms jaunās sezonas sākuma. Skriļs uzskata, ka vārtsargu līnijas nokomplektēšana līdz šim (laukumā joprojām nav redzēts Zeins Makintairs) bijusi absolūta izgāšanās. Tomēr arī pozīcijās situācija nav sevišķi labāka.

""Dinamo" rezultatīvākajam spēlētājam Zekam Mičelam ir tikai piecas rezultatīvas ripas. Izcelt ir vērts vēl Lauri Dārziņu un Mārtiņu Dzierkalu. No pārējiem klubs gaida daudz vairāk," rīdzinieku uzbrukuma līniju komentē Skriļs.

Redzot, kāda ir šī brīža situācija un arī problēmas ar budžetu, apskatniekam ir viens pavisam vienkāršs jautājums: "Vai viņiem vispār bija vērs sākt sezonu? Finanses tika apstiprinātas tikai jūlija beigās un arī tās tika samazinātas par trešdaļu. "Dinamo" jau iepriekš nevarēja lepoties ar lielu budžetu, bet tagad, ņemot vērā Covid-19, ienākumi tikai samazinās. Steigā savāktā komanda, kurai jācīnās ne tikai ar pretiniekiem, bet arī vīrusu, nav spējīga sacensties pat par vietu izslēgšanas spēlēs."

"Krievijā arī ir atrodams šāds piemērs. Vladivostokas "Admiral", no kura atteicās sponsors, nolēma izlaist sezonu. Lēmums nebija viegls, bet loģisks. Pieņemsim, ka Vladivostokai izdodas savākt budžetu algu grīdai. Kāpēc tas ir vajadzīgs? Lai cīnītos par uzvaru antirekordiem? Tieši to šobrīd dara Rīga," nobeigumā raksta apskatnieks.

Rīgas "Dinamo" nākamo spēli aizvadīs jau pirmdien, savā laukumā tiekoties ar Austrumu konferences pastarīti Pekinas "Kuņluņ Red Star". Mačs sāksies plkst. 19:30.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu