FOTO "Viņi stāvēja tieši aiz durvīm!" Igaunijā brīdina par vilku sirojumiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Maarja Logina/Facebook.com

Igaunijā, Tartu apriņķa iedzīvotāja sociālā tīklā "Facebook" publicējusi fotogrāfiju ar vilku pēdu nospiedumiem, kas atrodas viņas mājas teritorijā, vēsta laikraksts "Postimees". 

Igaunijas iedzīvotāja Maarja Loginina, kura dzīvo netālu no Tartu, sociālā tīklā "Facebook" publicējusi fotogrāfiju ar vilku pēdu nospiedumiem un aicinājusi apkārtējos iedzīvotājus būt piesardzīgiem. 

Maarja paziņojumā raksta, ka naktī uz 21. novembri vilki pienākuši pie viņas mājas durvīm. Vilki šajā apkaimē ir jau iepriekš manīti, taču nekad nav redzēti nākam tik tuvu mājām. 

"Suns atradās koridorā un viņš no bailēm gandrīz izlauza durvis, lai nokļūtu pie mums. Vilki atradās tieši aiz durvīm, nedaudz uz dārza pusi. Lūdzu, ielaidiet suņus naktīs mājās!" raksta Maarja.

Eksperti apstiprinājuši, ka atstātie pēdu nospiedumi pieder vilkiem. 

Hoidke oma koerad toas tartumaa rahvas. Meil käisid eile öösel hundid nüüd juba päris uksetaga. Koer on meil koridoris...

Posted by Maarja Logina on Saturday, November 21, 2020

Igaunijas Medību savienība norāda, ka vilku medību sezona sākas no 1. novembra līdz 28. februārim, kura laikā drīkst nošaut kopā 140 vilkus. Novembra pirmajās nedēļās Igaunijā jau nošauti 13 vilki. 

Šogad krietni pieaudzis nošaujamo vilku skaits, salīdzinājumā ar pērno gadu. Nošaušanai pakļauto dzīvnieku skaita pieaugums skaidrojams ar to pieaugumu dabā. Pēdējo gadu ziemas Igaunijā ir bijušas gandrīz bez sniega, tāpēc vilku izsekošana un nošaušana ir bijusi sarežģīta. 

Pagājušajā medību sezonā Igaunijā tika nošauti 44 no 82 atļautā vilku daudzuma. 

2019. gada februārī Igaunijā tika izglābts upē ielūzis suns, kurš vēlāk izrādījās vilks. Šis notikums pāršalca teju visu pasauli. Par notikušo vēstīja pasaules lielākie mediji. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu