EP deputāti rīkos sarunas ar Navaļniju un citiem Krievijas opozīcijas līderiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksejs Navaļnijs.
Aleksejs Navaļnijs. Foto: Rosfoto.ru/shutterstock.com

Eiropas Parlamenta Ārlietu komitejas deputāti 27. decembrī plkst. 10 pēc Latvijas laika uz sarunu aicinājuši Krievijas opozīcijas līderus, kuru vidū ir arī Aleksejs Navaļnijs, aģentūru LETA informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.

Navaļnijs ir viens no redzamākajiem Krievijas opozicionāriem, korupcijas apkarošanas aktīvists un prezidenta Vladimira Putina atklāts kritiķis. Šā gada 20.augustā, lidojot no Tomskas uz Maskavu, viņš piepeši zaudēja samaņu. Vairāku valstu laboratorijās veikti testi, kurus apstiprinājusi arī Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācija, liecina, ka viņš saindēts ar "Novičok" tipa nervu paralizējošo vielu.

Pēc uzbrukuma Navaļniju ar lidmašīnu nogādāja ārstēšanai Vācijā, kur viņam izdevās atveseļoties. Paredzams, ka piektdien viņš ar EP Ārlietu komitejas deputātiem runās par politisko un sociālekonomisko situāciju Krievijā, gatavojoties nākamā gada Valsts Domes vēlēšanām.

Attālinātajā sarunā Navaļnijam pievienosies arī citi Krievijas opozīcijas politiķi - Borisa Ņemcova fonda priekšsēdētājs un fonda "Brīvā Krievija" vicepriekšsēdētajs Vladimirs Kara-Murza, politiķis, publicists, ekonomists un enerģētikas eksperts, bijušais Krievijas enerģētikas ministra vietnieks Vladimirs Milovs un politiķis, Krasnoseļskas pašvaldības vadītājs Iļja Jašins.

Krastiņš atzīmēja, ka EP 17.septembrī pieņēma rezolūciju, kurā asi nosodīja Navaļnija slepkavības mēģinājumu. Tekstā EP deputāti uzsvēra, ka izmantoto "Novičok" grupas indi var izstrādāt tikai valstij piederošās militārajās laboratorijās, kas liek izdarīt secinājumus par to, ka aiz uzbrukuma stāv Krievijas iestādes. EP deputāti arī aicināja veikt starptautisku lietas izmeklēšanu.

Paredzams, ka Krievijas nākamās parlamentārās vēlēšanas notiks ne vēlāk kā 2021.gada 19.septembrī. Tajās jāievēl 450 deputātu Krievijas Valsts Domes astotajā sasaukumā. Valsts Dome ir Krievijas Parlamenta jeb Federālās sanāksmes apakšpalāta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu