Ģimenes konflikta laikā vīrietis ar nazi uzbrūk policijas darbiniekiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policija. Ilustratīvs foto
Policija. Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Otrdien, 8. decembrī, Rēzeknē kāds vīrietis ar nazi uzbrucis policistiem, kas bija ieradušies uz izsaukumu par ģimenes konfliktu, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Otrdienas vakarā, policijai saņemot informāciju par ģimenes konfliktu Rēzeknē un ierodoties notikuma vietā, 1977. gadā dzimis vīrietis, būdams alkohola reibumā, ar virtuves nazi uzbruka policijas amatpersonām, taču viņam neizdevās nodarīt miesas bojājumus policijas darbiniekiem.

Pēc uzbrukuma mēģinājuma persona ieslēdzās dzīvoklī, kurā atradās arī bijusī sieva, ar kuru vīrietim bija izcēlies konflikts. Ņemot vērā visus iespējamos riskus, situācijas atrisināšanā iesaistījās pārrunu vedējs. Durvis tika atvērtas un vīrietis - aizturēts.

Vīrietim draud kriminālatbildība saskaņā ar Krimināllikuma 269.panta 1.daļu par uzbrukumu varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai sakarā ar tās likumisku dienesta darbību, kā arī par uzbrukumu personai sakarā ar tās līdzdalību noziedzīga vai cita prettiesiska nodarījuma novēršanā vai pārtraukšanā. Par to soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu