Pirmoreiz Covid-19 konstatēts savvaļas dzīvniekam (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Aleksandra Saveljeva/shutterstock.com

Ja līdz šim inficēšanās ar Covid-19 bija novērojama tikai mājdzīvniekiem un krātiņos turētiem dzīvniekiem, tad šonedēļ fiksēts pirmais inficēšanās gadījums savvaļas dzīvniekam, vēstī raidsabiedrība BBC.

Saskaņā ar ASV Lauksaimniecības departamenta (USDA) datiem, savvaļas ūdelei, kas pārvietojusies ap inficēto ūdeļu audzētavu Jūtā, esot konstatēts Covid-19. Eksperti piebilst, ka koronavīrusa testi tika ņemti no vairākām savvaļas dzīvnieku sugām, taču tikai savvaļas ūdelei tika konstatēts pozitīvs rezultāts.

Par šo atklājumu ziņots arī Pasaules Dzīvnieku veselības organizācijā, taču pagaidām nav pierādījumu par to, ka koronavīruss varētu būt plašāk izplatīts savvaļas dzīvnieku populācijā ap inficēto ūdeļu fermām.

Eksperti tomēr domā, ka tas ir signāls, ka vajadzētu būt modriem un stingrāk uzraudzīt savvaļas dzīvnieku populāciju šajā gadījumā.

ASV Covid-19 līdz šim konstatēts arī tīģeriem, lauvām, leopardiem, mājas kaķiem un suņiem, taču visi iepriekšminētie dzīvnieki bijuši mājdzīvnieki vai krātiņos dzīvojoši zvēri. 

Šogad mums nācies saskarties ar nezināmo ik uz soļa. Lai arī daudzi ar "jauno normālo" sākuši aprast, joprojām valda liela neziņa par nākotni. Kas mūs sagaida pēc pandēmijas? Noskaties ekskluzīvu filmu "Pandēmijas bērni"! Filmu skaties ŠEIT!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu