Gadumijā policija sola rūpīgi uzraudzīt komandantstundas ievērošanu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas pašvaldības policijas darbinieki reida laikā kontrolē, kā tiek ievēroti jaunie komandantstundas ierobežojumi, kad valstī izsludināta ārkārtējā situācija Covid-19 pandēmijas laikā.
Rīgas pašvaldības policijas darbinieki reida laikā kontrolē, kā tiek ievēroti jaunie komandantstundas ierobežojumi, kad valstī izsludināta ārkārtējā situācija Covid-19 pandēmijas laikā. Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts policija sadarbībā ar citiem dienestiem gadumijā sola rūpīgi uzraudzīt komandantstundas un citu ierobežojumu ievērošanu.

Saskaņā ar Valsts policijas amatpersonu šonedēļ pausto, komandantstundas un citu jauno ierobežojumu kontrolei valstī kopumā iesaistīti vairāk nekā 2000 policistu, robežsargu un zemessargu.

Kontroles pasākumi tiks veikti gan uz valsts nozīmes ceļiem, gan mazākas nozīmes ceļiem, gan daudzdzīvokļu namu pagalmos.

Valdības lēmums paredz arī aizliegumu rīkot uguņošanas, tomēr tās ir atļautas privātās teritorijās.

Tāpat policija izmantos audioierakstus, lai caur patruļas automašīnu skaļruņiem brīdinātu iedzīvotājus par drošības prasību ievērošanu.

Kravu pārvadājumi komandantstundas laikā nav aizliegti, taču policija arī sola kontrolēt šo segmentu, lai pārliecinātos par kravas nogādes mērķi.

Policija katru gadījumu vērtēs atsevišķi un uzreiz necentīsies cilvēkus sodīt.

Normatīvie akti par epidemioloģiskās drošības noteikumu neievērošanu privātpersonām paredz naudas sodu no 10 līdz 2000 eiro. Juridiskās personas var sodīt ar 140 līdz 5000 eiro lielu sodu.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets trešdien lēma jau 30.decembra vakarā Latvijā ieviest komandantstundu, kas būs spēkā Jaungada svētku laikā.

No valdības lemtā izriet, ka visiem Latvijas iedzīvotājiem laikā 30. decembra vakara līdz 4. janvārim, kā arī 8. janvārī un 9. janvārī no plkst. 22 līdz plkst. 5 būs jāuzturas savā dzīvesvietā.

Dzīvesvietas atstāšana šajā laikā pieļaujama tikai īpaši neatliekamos gadījumos. Atstājot dzīvesvietu, līdzi jābūt pašapliecinājumam, kurā norāda personas datus, dzīvesvietas adresi, pārvietošanās iemeslu, un pārvietošanās galamērķi. Ikvienam iedzīvotājam ir pienākums ņemt līdzi arī pasi vai ID karti.

Apliecinājumam jābūt līdzi tām personām, kuras dodas uz darba vai dienesta vietu vai no tās vai veic darba vai dienesta pienākumus. Tāpat šī prasība attiecas uz pārvietošanos, kas nepieciešama ārstniecības pakalpojumu saņemšanai vai dzīvnieku veterinārmedicīniskajai aprūpei, vai diennakts aptiekas apmeklējumam.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu