VIDEO Jaunzēlandē Jauno gadu sagaida ar uguņošanām un publiskiem pasākumiem (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Ar uguņošanām un dažādiem pasākumiem Jaunais gads sagaidīts arī Jaunzēlandē. 

Tā kā valstij veiksmīgi izdevies cīnīties ar Covid-19, Jaunzēlandē 2021. gads sagaidīts krietni ierastāk, nekā tas notiks citās valstīs.

Valsts galvaspilsētā Oklendā Jaunais gads tika sagaidīts ar uguņošanu un citiem pasākumiem.

Arī citās pilsētās 2020. gadu aizvadīja ar uguņošanām, koncertiem un dažādiem publiskiem pasākumiem.

Jaunzēlandei pašlaik lielā mērā izdevies uzveikt pandēmiju - pēdējo divu dienu laikā reģistrēti 11 Covid-19 gadījumi, no kuriem visi bijuši "ievesti". Valstī pašlaik ir vien 55 aktīvi slimības gadījumi. Savukārt pēdējo reizi iekšējā transmisija konstatēta 18. novembrī.

Savukārt Austrālijas varasiestādēm cenšoties iegrožot Covid-19 izplatību, Jaungada svinētājiem, kas pārkāps Sidnejā noteiktos karantīnas ierobežojumus, lai pusnaktī noraudzītos tradicionālo uguņošanu, draud 1000 Austrālijas dolāru (624 eiro) liela sodanauda.

Visā pilsētā uzradušies stiepļu žogi, un policijai uzdots apturēt ikvienu, kas dosies Sidnejas līča virzienā, kur parasti Jaungada naktī drūzmējas vairāk nekā miljons ļaužu, kas vēlas noraudzīties izdaudzinātajā uguņošanas izrādē.

Šogad uguņošanas mērogs ir samazināts, un tā būs koncentrēta ap Sidnejas līča tiltu un ilgs tikai septiņas minūtes.

Jauno gadu Sidnejā sagaidīs plkst. 15 pēc Latvijas laika.

Jaundienvidvelsas premjerministre Gledisa Beredžikliena atzinusi, ka situācija ir nestabila, un aicinājusi sidnejiešus palikt mājās un kopā ar pārējo pasauli uguņošanu vērot televīzijā.

"Pēdējais, ko vēlamies, ir sagaidīt 2021. gadu ar superinficēšanās pasākumu," sarunā ar žurnālistiem ceturtdienas rītā norādījusi premjere.

Jaunā Covid-19 uzliesmojuma rezultātā Sidnejas reģionā divu nedēļu laikā inficēto skaits pārsniedzis 150 cilvēkus, un 250 000 ziemeļu piekrastes iedzīvotāju šobrīd pakļauti stingriem karantīnas noteikumiem.

Tas licis pārējiem Austrālijas štatiem ceturtdien atkal slēgt savas robežas cilvēkiem no Jaundienvidvelsas.

Viktorijas štatā, kur jau divus mēnešus nebija konstatēts neviens jauns inficēšanās gadījums, ceturtdien reģistrēti seši inficētie.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu