Kamaniņu sporta PK piektajā posmā startē dāmas un komandu stafetes dalībnieki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Juris (pa kreisi) un Andris Šici.
Juris (pa kreisi) un Andris Šici. Foto: Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Pasaules kausa piektais posms kamaniņu sportā Vācijas pilsētā Kēnigszē turpinās ar dāmu un komandu stafetes sacensībām.

Pirmais brauciens dāmām paredzēts plkst.10.20 pēc Latvijas laika, bet otrais - plkst.11.45. Sacensības tiešraidē translēs kanāls "Best4Sport TV".

20.starta numurs piešķirts Kendijai Aparjodei, bet ar 26.numuru startēs Elīza Tīruma, pēc kuras trasē dosies vēl divas sportistes.

Pārējās Latvijas sportistes palika Siguldā, kur iekšējā konkurencē šajā nedēļas nogalē cīnījās par vietu Eiropas čempionātā un turpmākajos Pasaules kausa posmos. Starp dāmām vislabāk klājās Elīnai Vītolai un Ullai Zirnei.

Šosezon pa vienai bronzas medaļai ir gan Tīrumai, gan Aparjodei. Tīruma trešo vietu izcīnīja Vinterbergā, bet Aparjode Oberhofā. Kopvērtējumā augstāku pozīciju ieņem Tīruma, kura Oberhofā ierindojās sestajā vietā, bet vēl iepriekš divos posmos astotā un 12.pozīcija.

Pagājušajā sezonā Tīruma Kēnigszē ierindojās devītajā vietā, 13.pozīciju ieņēma Zirne, bet vēl divas vietas zemāk bija Aparjode.

Pasaules kausa kopvērtējuma vadībā ar 510 punktiem ir vāciete Nātalija Gaizenbergere, 491 punkts ir viņas tautietei Jūlijai Taubicai, bet trešo vietu ar 390 punktiem ieņem vēl viena Vācijas pārstāve Dajana Eitbergere. Tīruma ar 304 punktiem ir piektā, Aparjodei 264 punkti un astotā pozīcija, kamēr 18. un 19.vietu ar attiecīgi 125 un 116 punktiem ieņem Zirne un Sigita Bērziņa. 

Pēc dāmu sacensībām trasē dosies arī komandu stafetes dalībnieki. Šīs sacensības sāksies plkst.13.40.

Latvijas stafetes komanda startēs ar devīto numuru. Pirmo braucienu veiks Tīruma, Artūrs Dārznieks startēs otrais, bet brāļi Juris un Andris Šici būs pēdējie stafetes dalībnieki.

Dārznieks sestdien individuālajās sacensībās ierindojās 16.vietā, bet septiņas pozīcijas zemāk bija Riks Kristens Rozītis. Brāļi Šici izcīnīja piekto vietu, bet Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš ieņēma 12.vietu.

Kopumā stafetē piedalīsies 12 valstu izlases.

Šosezon Pasaules kausa ieskaitē notikušas trīs stafetes sacensības. Pirmajā etapā Aparjode, viņas brālis Kristers, kā arī ekipāža Mārtiņš Bots/Roberts Plūme ierindojās ceturtajā pozīcijā, bet otrajā posmā Botu/Plūmi nomainīja brāļi Šici, Latvijas izlasei izcīnot bronzas godalgas. Pēdējā stafetes posmā Oberhofā ar Aparjodi un brāļiem Šiciem kopā startēja Rozītis, kvartetam ierindojoties piektajā pozīcijā.

Pagājušajā sezonā Kēnigszē trasē Latvijas izlase, kuras rindās startēja brāļi Šici, Aparjods un Tīruma, ierindojās ceturtajā pozīcijā.

Pasaules kausa stafetes kopvērtējumā ar 260 punktiem pirmo vietu ieņem Vācija, par 35 punktiem mazāk ir Austrijai, kamēr Krievija seko ar 205 punktiem. Latvijas izlase ar 185 punktiem atrodama aiz vadošā trijnieka.

Savainojuma dēļ šobrīd nestartē Latvijas vadošais kamaniņu braucējs Kristers Aparjods, kura atgriešanās trasē šajā sezonā ir zem jautājuma zīmes.

Pasaules kausa piektajam posmam startēt pieteikušies 135 kamaniņu braucēji no 22 valstīm. Pirmo reizi šajā sezonā Pasaules kausā piedalīsies arī ASV un Kanādas valstsvienību sportisti.

Pasaules kausa sezona norit tikai Eiropā.

Pēc posma Kēnigszē sportisti dosies uz Siguldu, kur cīnīsies par Eiropas čempionāta medaļām. Turpinājumā janvārī paredzēti posmi arī Oberhofā un Insbrukā, bet mēneša noslēgumā kamaniņu braucēji atgriezīsies Kēnigszē, kur norisināsies pasaules čempionāts. Sezonas fināls paredzēts februāra sākumā Sanktmoricā, kur Pasaules kausa sacensības nav notikušas kopš 2012.gada janvāra.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu