Covid-19 izplatības ierobežošanai Jelgavā inficētos sociālās mājas iedzīvotājus izolē viesnīcā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19. Ilustratīvs attēls.
Covid-19. Ilustratīvs attēls. Foto: Bonsales/Shutterstock

Lai ierobežotu Covid-19 izplatību Jelgavas sociālajā dzīvojamajā mājā, pašvaldība veic inficēto personu izolēšanu viesnīcā, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Egita Veinberga.

Šodien sasaukta Jelgavas pašvaldības atbildīgo dienestu sanāksme, kurā pieņemti lēmumi par veicamajiem pasākumiem Covid-19 infekcijas slimības izplatības ierobežošanai pašvaldības ēkā Pulkveža Oskara Kalpaka ielā 9, kurā atrodas sociālā dzīvojamā māja un citas iestādes, tostarp grupu dzīvokļi, Jelgavas Sociālo lietu pārvalde, bāriņtiesa un nakts patversme.

Veinberga apstiprināja, ka pašlaik sociālajā dzīvojamā mājā Covid-19 pozitīvs tests konstatēts 11 iedzīvotājiem. Šajās dienās testu veikšana notiek visiem pārējiem mājas iedzīvotājiem, kuru kopskaits sasniedz 125.

Ņemot vērā konstatētus infekcijas gadījumus, pašvaldība sākusi inficēto personu izolāciju, tos izmitinot viesnīcā "Zemgale". Izolācijā dosies arī saslimušo pieci ģimenes locekļi, kam noteikta karantīna. Viesnīcā tiks nodrošināti visi nepieciešamie pakalpojumi - ēdināšana un sociālā darbinieka uzraudzība. Saslimušo transportēšanu nodrošinās SIA "Milur", ar ko pašvaldība noslēgusi līgumu.

Pārējiem ēkas iedzīvotājiem pašlaik noteikts kontaktpersonas statuss un viņi atrodas mājas karantīnā Pulkveža Oskara Kalpaka ielā 9. Iedzīvotājiem, kas atrodas mājas karantīnā, lūgts bez vajadzības neatstāt savu dzīvesvietu, lietot sejas aizsargmaskas un nekontaktēties citam ar citu. Uz veikalu un aptieku viņiem atļauts doties, ja nav saslimšanas simptomu un nav neviena cita, kas atgādā pārtiku vai medikamentus. Tiek solīts, ka Pašvaldības policija pastiprināti sekos karantīnas noteikumu ievērošanai.

Koplietošanas telpās un dzīvokļos, kur uzturējās inficētās personas, tiks veikta pastiprināta dezinfekcija un vēdināšana.

Veinberga uzsvēra, ka pašvaldība krīzes situāciju kontrolē ciešā sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologiem.

Sociālo lietu pārvalde aicina iedzīvotājus pēc iespējas jautājumus risināt attālināti.

SPKC dati liecina, ka Jelgavā atklāti 58 jauni inficētie, 14 dienu kumulatīvajam saslimušo skaitam augot līdz 399 iedzīvotājiem.

Jau ziņots, ka atklāto Covid-19 gadījumu dēļ uz laiku slēgts dienas centrs "Integra" Jelgavā, kas arī atrodas Pulkveža Oskara Kalpaka ielā 9.

Dienas centrā otrdien diviem klientiem konstatēts pozitīvs Covid-19 testa rezultāts, un pēc epidemiologu norādījumiem centrs uz laiku ir slēgts. Pārējie seši klienti un trīs centra darbinieki atrodas ģimenes ārsta uzraudzībā, un viņiem kā kontaktpersonām līdz 18.janvārim ir jāievēro karantīna.

Turklāt otrdien arī visiem pārējiem dienas centra "Integra" klientiem un darbiniekiem, kuri bijuši kontaktā ar saslimušajiem, veikta Covid-19 testēšana ar siekalu paraugiem. Visos gadījumos rezultāts bijis negatīvs. Dienas centrā ir veikta dezinfekcija.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu