"Cik var brīdināt?" "Iecietības periods" pret mājsēdes pārkāpējiem beidzies (19)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Tā kā šajās brīvdienās tika aizvadīta jau sestā mājsēdes nakts, bet cilvēki ar muļķīgiem iemesliem uz ielas sastopami joprojām, "iecietības periods" esot beidzies, vēstī LTV raidījums "Panorāma".

"Panorāmas" filmēšanas grupa kopā ar Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes ekipāžu sestajā mājsēdes naktī uz ielas sastapa vairākus cilvēkus, kuriem tam bija attaisnojošs iemesls, tomēr netrūka arī cilvēku, kuri uzskata, ka uz viņiem Covid-19 dēļ ieviestie ierobežojumi neattiecas.

Kāds pārkāpējs stāstīja, ka aizmirsis pie drauga savas atslēgas un nav varējis tikt mājās. Savukārt cits apgalvoja, ka pazaudējis cepuri, ko iznācis sameklēt. 

Policija šādiem aizbildinājumiem īsti netic un, ņemot vērā, ka šī nebija ne pirmā, ne otrā mājsēdes nakts un plašsaziņas līdzekļos informācijas par to netrūkst, pārkāpēji tika pie bargiem sodiem. 

"Tagad attiecīgi jau tie sodi tiek aizvien stingrāk skatīti un piemēroti arvien lielāki un lielāki, lai arī tie pārkāpēji, kas neievēro noteikumus, varbūt tā lielākā naudas summa liks pārdomāt," LTV raidījumam norāda Rīgas pašvaldības policijas inspektors Aigars Kalējs. 

Kopumā aizvadītajās divās naktīs policija Latvijā pārbaudījusi vairāk nekā 12 500 cilvēkus, kas atradās ārpus telpām. Lielākā daļa pārvietojās ar attaisnojošu iemeslu, divarpus tūkstošos gadījumu izteikts preventīvs brīdinājums, ap 1000 gadījumu – piemēroti sodi. Tostarp arī maksimālais iespējamais – 2000 eiro apmērā.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu