Austrijas parlaments atļauj valdībai pieprasīt pasākumu apmeklētājiem uzrādīt negatīvu Covid-19 testu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Koncerts. Ilustratīvs foto.
Koncerts. Ilustratīvs foto. Foto: Unsplash

Austrijas parlamenta deputāti ceturtdien apstiprinājuši jaunas pilnvaras valdībai, ļaujot tai pieprasīt visiem kultūras un sporta pasākumu apmeklētājiem uzrādīt negatīvu Covid-19 testa rezultātu.

Valdība varēs attiecināt šādu prasību arī uz cilvēkiem, kas vēlas apmesties viesnīcās un reģistrēties slimnīcās, un, iespējams, arī restorānu un kafejnīcu apmeklētājiem.

Austrijā karantīnas režīms ir spēkā līdz 24.janvārim un pēc tam veselības ministrs Rūdolfs Anšobers varēs dot rīkojumu par obligātu negatīvu Covid-19 testu uzrādīšanu pirms dažādu pasākumu apmeklēšanas.

Taču karantīnas režīmam nav izdevies samazināt vīrusa izplatību tik daudz, cik bija cerējusi valdība, un Austrijā reģistrēti vairāki perēkļi ar jaunā lipīgākā vīrusa paveida B117 gadījumiem, tādēļ iespējams, ka karantīnas režīms var tikt pagarināts.

Anšobers šodien brīdināja parlamenta locekļus, ka šai vīrusa mutācijai ir milzīgs potenciāls.

Ideja par negatīva testa rezultāta pieprasīšanu kafejnīcu un restorānu apmeklētājiem izpelnījusies ļoti pretrunīgus vērtējumus un bija viens no iemesliem, kādēļ valdībai šomēnes nācās atteikties no līdzīga plāna.

Austrijas Tirdzniecības kamera paudusi bažas, ka uzņēmumi, sevišķi, mazie, nespēs ievērot prasību par negatīva Covid-19 testa uzrādīšanu.

Anšobers sacīja, ka lēmums, kuriem sektoriem piemērot šādu prasību, būs atkarīgs no pandēmijas gaitas.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu