"Viņus pašu spēkiem nebija iespējams izvilkt." Postošā ugunsgrēkā Juglā dzīvību zaudējusi sieviete un viņas suns

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsdzēsēji. Ilustratīvs attēls.
Ugunsdzēsēji. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Juglā izcēlies nopietns ugunsgrēks, kurā liesmās dzīvību zaudējusi kāda sieviete un viņas mājdzīvnieks – suns, vēsta raidījums "Degpunktā".

Pievakarē uz Silciema ielu gandrīz vai vienā garā kolonnā steidza gan ugunsdzēsēji, gan mediķi. Iemesls prāvo resursu mobilizēšanai bija degšana kādā otrā stāva dzīvoklī, kas sākusies, neuzmanīgi apejoties ar uguni.

Miteklī dzīvoja cienījama vecuma sieviete ar savu mammu. Uzzinot par ugunsnelaimi, kaimiņi skrēja viņām palīgā.

"Dzirdēju, ka Nadja kliedz. Es steigšus skrēju lejā, atvēru durvis un Nadju ātri paķēru, viņas mammu, invalīdi. Es izvilku viņu kāpņutelpā, trepēs," stāstīja kaimiņiene, norādot, ka cietusī aizvesta uz slimnīcu, taču dzīvoklī bijuši vēl cilvēki, kurus nebija iespējams pašu spēkiem izvilkt liesmu un dūmu dēļ. Tobrīd jau piebraukuši arī ugunsdzēsēji.

No intensīvās degšanas ar dūmiem piepildījās arī citi dzīvokļi un glābējiem bija svarīgi kārtīgi pārbaudīt visas telpas un pēc iespējas ātrāk palikušos iemītniekus evakuēt.

"Glābšanas laikā mūsu darbinieki izglāba deviņus cilvēkus. Daļu no tiem ar pie auto piestiprināto kāpņu palīdzību, daļu ar glābšanas masku palīdzību. Pirms Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ierašanās no mājas evakuējās 12 cilvēki. Vēl tika izglābts suns un tāpat arī divas cietušās personas. Diemžēl otrā stāva dzīvoklī atrasts viens bojā gājis cilvēks," stāstīja VUGD RRP operatīvais dežurants Aleksandrs Kapustins.

Pārmeklējot degošo dzīvokli, glābēji uzgāja arī saimnieces suņa mirstīgās atliekas. Pusčetros izsludināta ugunsgrēka lokalizācija un drīz vien likvidācija. Patlaban Silciema ielā turpina strādāt policisti.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu