Vācijas valdības ierosinājumi pastiprināt karantīnas režīmu saskaras ar pretestību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19 Vācijā. Ilustratīvs foto.
Covid-19 Vācijā. Ilustratīvs foto. Foto: Victorpr/Shutterstock

Vācijas valdība ierosinājusi pagarināt karantīnas režīmu līdz februāra vidum un ieviest papildu ierobežojumus, lai samazinātu inficēšanās tempus un novērstu jauno koronavīrusa paveidu izplatīšanos, taču valdības ierosinājumi ir saskārušies ar pretestību no federālo zemju puses, liecina ziņu aģentūras DPA rīcībā nonākušais dokuments pirms Vācijas kancleres Angelas Merkeles un 16 federālo zemju premjerministru tikšanās.

Sociāldemokrātu pārvaldītās federālās zemes ierosinājušas izdarīt dokumentā vairākas izmaiņas, jo apšauba bargāku ierobežojumu nepieciešamību, atsaucoties uz sarunās iesaistītiem avotiem, ziņo DPA.

Valdība ir ierosinājusi pastiprināt noteikumus, kas attiecas uz masku valkāšanu sabiedriskajā transportā un veikalos, un pastiprināt spiedienu uz darba devējiem, lai tie ļautu saviem darbiniekiem strādāt no mājām.

Vācijā inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta vairāk nekā diviem miljoniem cilvēku, no kuriem 46 633 ir miruši, liecina Roberta Koha institūta publiskotie dati.

Vācijā jau ir slēgtas skolas, veikali, kas nepārdod pirmās nepieciešamības preces, bāri, restorāni un kultūras iestādes, un kopš novembra ierobežojumi ir pakāpeniski pastiprināti.

Vācijā cilvēkiem atļauts tikties tikai ar vienu cilvēku no citas mājsaimniecības.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu