KNAB aizturējis Jēkabpils mēru un pašvaldības "Jēkabpils pakalpojumi" vadītāju (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Kraps piedalās partijas "Gods kalpot mūsu Latvijai" kongresā, kurā partija prezentē savu piedāvājumu pašvaldību vēlēšanām.
Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Kraps piedalās partijas "Gods kalpot mūsu Latvijai" kongresā, kurā partija prezentē savu piedāvājumu pašvaldību vēlēšanām. Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturējis Jēkabpils domes priekšsēdētāju Aivaru Krapu (LA) un pašvaldības SIA "Jēkabpils pakalpojumi" vadītāju Guntaru Leitānu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Aģentūra LETA pārliecinājās, ka abiem telefoni kopš vakardienas ir izslēgti.

Patlaban gan nav zināms, vai abas personas joprojām ir aizturētā statusā. KNAB aģentūrai LETA komentārus patlaban nesniedza.

Jau ziņots, ka KNAB ir sācis kriminālprocesu aizdomās par Jēkabpils domes amatpersonu iespējamām nelikumībām saistībā ar pašvaldības kapitālsabiedrības veiktajiem iepirkumiem. KNAB iepriekš sāktā kriminālprocesā ceturtdien veica "neatliekamas kriminālprocesuālās darbības".

KNAB vakar paziņoja, ka birojs kriminālprocesu sācis pērn 21.septembrī par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā un krāpšanu. Vakar birojs veica tiesas sankcionētas neatliekamās kriminālprocesuālās darbības.

Krimināllietas materiāli satur ziņas par to, ka Jēkabpils domes un tās kapitālsabiedrības valsts amatpersonas, iespējams, ļaunprātīgi izmantojušas savu dienesta stāvokli mantkarīgā nolūkā saistībā ar kādas kapitālsabiedrības veiktajiem iepirkumiem.

Tikmēr pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Kristīne Ozola (NA) aģentūrai LETA šorīt pauda, ka Jēkabpils pašvaldības izpilddirektoram Guntaram Gogulim ir jāsagatavo ziņojums par situāciju pašvaldības kapitālsabiedrībās.

Viņa apstiprināja, ka domē ir veiktas procesuālās darbības, taču plašākus komentārus nesniedza. 

Lai arī Krapa tālrunis kopš ceturtdienas ir izslēgts, Ozola, komentējot viņa prombūtni vai aizturēšanu sacīja, ka "mērs pilda pienākumus neatskaitoties, bez īpaša pilnvarojuma".

"Firmas.lv" dati liecina, ka Leitāns "Jēkabpils pakalpojumi" vada kopš 2019.gada 12.jūlija. Kapitālsabiedrības apgrozījums 2019.gadā bija 2,575 miljoni eiro, bet peļņa 273 109 eiro. Dati par pērno gadu vēl nav pieejami.

Leitāns kopā ar Krapu 2017.gada pašvaldību vēlēšanās startēja no partijas "Gods kalpot mūsu Latvijai" saraksta, bet pērnā gada novembrī Kraps pievienojās "Latvijas attīstībai". Par pašvaldības uzņēmuma vadītāju 2019.gadā Leitāns kļuva, Krapu ievēlot par mēru.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu