Noskaidrots, kuru valstu pilsoņus robežsardze visvairāk sodījusi Covid-19 ierobežojumu pārkāpšanas dēļ (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens / LETA

Janvārī visbiežāk par Covid-19 ierobežojumu pārkāpumiem Valsts robežsardze sodījusi Lietuvas, Latvijas un Ukrainas pilsoņus, liecina Iekšlietu ministrijas prezentētā informācija Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā.

No 1.janvāra līdz 24.janvārim Valsts robežsardze par Covid-19 ierobežojumu pārkāpumiem administratīvi ir sodījusi 1358 personas, kopā sodos piemērojot 10 345 eiro.

70 sodītie ir Lietuvas, 68 Latvijas, 64 Ukrainas, 30 Polijas, 29 Rumānijas, 26 Igaunijas, 11 Baltkrievijas, 11 Somijas, kā arī 48 dažādu citu valstu pilsoņi.

Kopš 7.decembra robežsardze veic pastiprinātu imigrācijas kontroli uz atsevišķiem ceļiem iekšējo robežu tuvumā. Uz lielajiem autoceļiem 24 stundu režīmā tiek veiktas pārbaudes sadarbībā ar zemessargiem, savukārt uz mazākiem ceļiem izvietotas mobilās patruļas un atbalstu robežsargiem sniedz Valsts policija. Minētie likumsargi kontrolē, vai robežšķērsotāji ir aizpildījuši elektroniskā apliecinājuma anketu vietnē "covidpass.lv".

Lai veicinātu epidemioloģiski drošāku pārvietošanos un samazinātu Covid-19 infekcijas ievešanu valstī, valdība nolēma no 15.janvāra pastiprināt ieceļošanas pasākumus Latvijā - ieceļojot valstī jāuzrāda apliecinājums par negatīvu Covid-19 testu.

Tām privātpersonām, kuras pēc robežas šķērsošanas nevarēs uzrādīt negatīvu testu, policija par epidemioloģiskās drošības noteikumu neievērošanu var piemērot naudas sodu no 10 līdz 2000 eiro. Covid-19 testam vajag būt veiktam ne senāk kā pirms 72 stundām.

Nemainīgs paliek nosacījums, ka pēc ieceļošanas no ārvalstīm ar augstu inficēšanās risku ir jāievēro 10 dienu pašizolācija, kā arī citas Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemioloģiskās drošības norādes.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu