No amata atkāpies Jēkabpils mērs Kraps (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Kraps piedalās partijas "Gods kalpot mūsu Latvijai" kongresā, kurā partija prezentē savu piedāvājumu pašvaldību vēlēšanām.
Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Kraps piedalās partijas "Gods kalpot mūsu Latvijai" kongresā, kurā partija prezentē savu piedāvājumu pašvaldību vēlēšanām. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ceturtdien, 28. janvārī, par atkāpšanos no Jēkabpils mēra amata publiskā paziņojuma norādīja Aivars Kraps.

"Nespējot šobrīd pilnvērtīgi turpināt pildīt sava ieņemamā amata pienākumus, esmu pieņēmis lēmumu atkāpties no Jēkabpils domes priekšsēdētaja amata," norādīja Kraps. 

Viņš norādīja, ka vēlas nodrošināt, lai pašvaldības darbā nerastos nekādi šķēršļi. "Saistībā ar medijos izskanējušo informāciju par uzsākto kriminālprocesu aizdomās par Jēkabpils domes amatpersonu iespējamām nelikumībām pašvaldības kapitālsabiedrību veiktajos iepirkumos vēlos vēlreiz publiski apstiprināt, ka neesmu veicis nekādas nelikumīgas darbības un esmu pilnā apmērā gatavs sadarboties ar tiesībsargājošajām instancēm, lai pierādītu, ka šīs apsūdzības manā virzienā ir nepamatotas."

Kraps apstiprināja, ka ir sniedzis liecības un atbildējis uz visiem& uzdotajiem jautājumiem, kas saistās ar viņa kā amatpersonas pienākumu izpildi un domes pārraudzībā esošo kapitālsabiedrību uzraudzību.

"Esmu arī turpmāk gatavs publiski atbildēt un skaidrot izvirzīto apsūdzību nepamatotību," norādīja Kraps.

"No savas puses vēlos pateikt milzīgu paldies komandai, ar kuru kopā pēdējā gada laikā Jēkabpilī tika realizēta virkne pilsētai nozīmīgu projektu. Tāpat vēlos pateikties Jēkabpils iedzīvotājiem, kas deva enerģiju un pozitīvi novērtēja Jēkabpils pilsētas infrastruktūras sakārtošanu un domes rūpes par iedzīvotāju labklājību," sacīja nu jau bijušais Jēkabpils mērs.

"Ideju, potenciāli darāmo darbu un uzlabojumu saraksts ir garš, un man patiesi gribas cerēt un ticēt, ka dome turpinās mūsu uzsākto virzienu tik pat enerģiski un profesionāli kā mana līdzšinējā komanda," pateicību pauda Kraps.

Kraps teica: "Apzinoties šībrīža situāciju un saprotot, ka iespējamā lietas izskatīšana var ieilgt, nevēlos, lai šajā visā lietā nepamatoti tiktu ierautas un piesauktas organizācijas, kuras pārstāvu."

"Līdz ar to pēc paša vēlēšanās, esmu pieņēmis lēmumu lūgt apturēt savu darbību partijā "Latvijas attīstībai", lai mani kolēģi nekādā mērā netiktu ierauti šajā skandālā, kamēr neesmu pierādījis patiesību," sacīja politiķis.

Jau ziņots, ka KNAB izmeklētajā kriminālprocesā par Jēkabpils pašvaldības iepirkumiem kopumā iesaistītas sešas personas, tostarp Kraps.

KNAB 21. janvārī veica tiesas sankcionētas neatliekamās kriminālprocesuālās darbības Jēkabpils pilsētas pašvaldībā un tās kapitālsabiedrībā, tai skaitā 24 kratīšanas un sešas izņemšanas.

Kopumā kriminālprocesā iesaistītas sešas personas, kurām ir tiesības uz aizstāvību.

Kriminālprocesā KNAB aizturēja četras personas, kuras patlaban ir atbrīvotas, piemērojot ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus - noteiktas nodarbošanās aizliegumu, aizliegumu izbraukt no valsts un aizliegumu tuvoties noteiktām personām. LETA jau rakstīja, ka starp aizturētajiem bija Kraps, Anuškevičs un pašvaldības SIA "Jēkabpils pakalpojumi" vadītājs Guntars Leitāns.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Anuškevičs līdz 2014.gadam bijis Jēkabpils uzņēmuma SIA "Energoterms" 50% kapitāldaļu īpašnieks, savukārt pēc tam līdz 2017.gadam starp uzņēmuma īpašniekiem bijusi kāda Vera Anuškeviča.

Informācija "Jēkabpils pakalpojumu" mājaslapā liecina, ka "Energoterms" uzvarējis vairākos uzņēmuma rīkotos iepirkumos, piemēram, pērn jūnijā par minerālmateriālu maisījumu iegādi ar līgumcenu 42 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), bet martā par tehnikas nomu darbam būvobjektos ar līgumcenu 165 000 eiro bez PVN un ceļu būvmateriālu (šķembas) piegādi par līgumcenu 42 000 eiro bez PVN.

KNAB informēja, ka atbrīvotajām personām piemērots aizdomās turētā statuss. Vēl divām personām noteikts statuss - persona, pret kuru sākts kriminālprocess.

KNAB kriminālprocesu sāka pērn 21.septembrī par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā un krāpšanu.

Krimināllietas materiāli satur ziņas par to, ka Jēkabpils pilsētas domes un tās kapitālsabiedrības valsts amatpersonas, iespējams, ļaunprātīgi izmantojušas savu dienesta stāvokli mantkārīgā nolūkā saistībā ar attiecīgās kapitālsabiedrības veiktajiem iepirkumiem, kā arī izkrāpušas pašvaldības finanšu līdzekļus.

Publiskas personas institūcijai nodarītos zaudējumus KNAB aprēķinās krimināllietas izmeklēšanas gaitā.

Leitāns kopā ar Krapu 2017.gada pašvaldību vēlēšanās startēja no partijas "Gods kalpot mūsu Latvijai" saraksta, bet pērnā gada novembrī Kraps pievienojās "Latvijas attīstībai". Par pašvaldības uzņēmuma vadītāju 2019.gadā Leitāns kļuva, Krapu ievēlot par mēru.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu