Francijā pandēmijas laikā pieaudzis izvarošanu skaits (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: pexels.com

Policijā reģistrēto izvarošanu un ģimenes vardarbības gadījumu skaits Francijā pandēmijas laikā ir pieaudzies, bet vairāku citu veidu noziegumu skaits samazinājies, liecina ceturtdien publiskotais Iekšlietu ministrijas ziņojums.

2020. gadā policijā saņemto ziņojumu skaits par izvarošanas gadījumiem ir par 11% lielāks nekā 2019.gadā, norādīts ziņojumā.

Citu vardarbīgu noziegumu skaits ģimenēs pieaudzis par 9%, salīdzinot ar 2019. gadu, teikts ziņojumā.

Vislielākais vardarbības pieaugums konstatēts pirmā karantīnas režīma laikā pērnā gada pavasarī.

Taču, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, pieauguma temps bijis mazāks.

"Seksuālās vardarbības ievērojamais pieaugums pēdējos gados daļēji skaidrojams ar izmaiņām ziņošanas paradumos no upuru puses, [Hārvija] Vainstaina lietas radīto klimatu un dažādām kustības sociālajos tīklos, lai publiskotu upuru balsis," norādīja ministrija.

Ziņojumā teikts, ka citu seksuālo noziegumu skaits, par ko ziņots policijā, piemēram, seksuālu uzmākšanos ir nedaudz samazinājies.

Pandēmijas laikā samazinājušies arī ziņojumi par citiem noziegumiem.

Salīdzinot ar 2019.gadu, ziņojumu skaits policijai par ielaušanās gadījumiem samazinājies par 20%, ziņojumu skaits par vardarbīgām laupīšanām, neizmantojot ieročus, sarucis par 19%, bet par automašīnu zādzībām krities par 13%. Arī par bruņotām laupīšanām ziņots pat astoņiem procentiem retāk.

Pērn reģistrēts arī par 2% mazāk slepkavību.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu