Par seksuālu uzmākšanos diskvalifikāciju saņēmis pazīstams riteņbraukšanas treneris

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Starptautiskā Riteņbraukšanas savienības (UCI) Disciplinārā komisija par seksuālu uzmākšanos uz 32 mēnešiem diskvalificējusi bijušo UCI sieviešu kontinentālās komandas "Health Mate - Cyclelive Team" treneri Patriku van Gansenu, pirmdien savā tīmekļa vietnē vēsta UCI.

Disciplinārā komisija veica izmeklēšanu disciplinārlietā pret van Gansenu pēc vairāku riteņbraucēju apgalvojumiem par uzmākšanos.

UCI iepriekš bija paziņojusi par disciplinārlietas uzsākšanu pēc UCI Ētikas komisijas izdarītajiem secinājumiem, kā arī veikusi izmeklēšanu, piesaistot neatkarīgu izmeklēšanas aģentūru "Sport Resolutions".

UCI Disciplinārā komisija apstiprināja UCI Ētikas komisijas atzinumus un secināja, ka ir veikti UCI Ētikas kodeksa pārkāpumi.

Tāpēc UCI Disciplinārā komisija atstādināja van Gansenu no jebkādu ar riteņbraukšanu saistītu funkciju veikšanu uz laiku, kas sākas 2020.gada 16.aprīlī un beidzas 2022.gada 31.decembrī.

Kā papildu pasākums jaunas licences izsniegšanai pēc šī perioda van Gansenam noteikta profesionāli atzītas iestādes kursa par seksuālu uzmākšanos darba vietā noklausīšanās.

"UCI atzinīgi vērtē šo lēmumu, kas rada svarīgu precedentu attiecībā uz seksuālu uzmākšanos. Sportistu labklājībai ir svarīgi, lai viņi uzticētos institūcijām un varētu brīvi vēstīt par uzmākšanos visos veidos," teikts UCI paziņojumā. "UCI atbalsta visas personas, kas vēlas ziņot par šādām darbībām neatkarīgi no tā, vai tās ir upuri vai liecinieki uzvedībai, kas neatbilst mūsu federācijas ētikas noteikumiem."

2016.gadā UCI pieņēma Ētikas kodeksu, kas pēc tam tika papildināts 2018.gadā, lai nodrošinātu skaidru normatīvo regulējumu, kas attiecas uz uzmākšanos un ļaunprātīgu izmantošanu, lai sportisti būtu pasargāti no visa veida uzmākšanās un justu, ka viņus atbalsta federācija un ka ir viss nepieciešamais, lai noziegumi tiktu sodīti.

Kopš 2019.gada ir veikta informēšanas kampaņu visās augsta ranga sieviešu un vīriešu šosejas riteņbraukšanas komandām. Visiem darbiniekiem, ieskaitot komandas vadītāju, jāparaksta dokuments, kurā minēti svarīgi uzvedības noteikumi un apņemšanās cīnīties pret uzmākšanos un ļaunprātīgu izmantošanu savā komandā.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu