Zināms, ka dažas ES dalībvalstis pagājušajā gadā atteicās no Covid-19 vakcīnām (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eiropas Savienības karogs
Eiropas Savienības karogs Foto: Patrīcija Eglīte/LETA

Francija, Vācija un Dānija ir vienas no Eiropas Savienības (ES) valstīm, kas ir palielinājušas savus vakcīnu krājumus, jo citas ES valstis noraidīja tām piešķirtās vakcīnas, vēsta portāls "Euronews".

Francijas prezidents Emanuels Makrons Eiropadomes samita laikā žurnālistiem sacīja, ka dažas ES valstis, vienojoties par ES vakcinācijas programmu, nav izmantojušas "Pfizer" un citas iepirktās Covid-19 vakcīnas.

Tomēr gandrīz visas ES valstis, kuras atteicās no Covid-19 vakcīnām, šobrīd vēlās tās atgūt, skaidroja Francijas prezidents.

Makrons sacīja, ka Čehija ir viena no tām valstīm, kas gaida Covid-19 vakcīnas, tādēļ Francija ziedos 100 000 vakcīnas devu.

Tā kā ES līgumi sākotnēji tika apspriesti pagājušajā gadā, dažas dalībvalstis bija mazāk entuziasma pilnas par "Pfizer" un "Moderna" vakcīnām, kuras ir salīdzinoši grūti uzglabāt.

Eiropas Komisija, atbildot uz Makrona sacīto, ziņoja, ka, lai gan neviena dalībvalsts nav atteikusies no vakcīnas līguma, dažas dalībvalstis ir mazāk ieinteresētas par noteiktu vakcīnu, tāpēc vairākas valstis attiecās.

Briseles ekonomikas zinātnes pētnieks Skots Markuss piebilda, ka Makrona komentāri liecina, ka nav skaidrs, kas notiek starp dalībvalstīm Covid-19 vakcīnu jautājumā, kuras iepriekš izvēlējās atteikties no vakcīnu devām.

Vācija šī iemesla dēļ pasūtīja papildu vakcīnas devu, lai palīdzētu ES dalībvalstīm, kuras atteicās no Covid-19 vakcīnām.

Piemēram, Ungārija kļuva par pirmo valsti ES, kas sāka lietot Ķīnas Covid-19 vakcīnu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu