Puntulis: Kultūras iestāžu atvēršana būs atkarīga no pandēmijas gaitas (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kultūras ministrs Nauris Puntulis.
Kultūras ministrs Nauris Puntulis. Foto: Evija Trifanova/LETA

Valdības politikai Covid-19 pandēmijas apkarošanā arī turpmāk ir jābūt tik pat atbildīgai un tā pašlaik nevar veikt straujus manevrus ierobežojumu mazināšanas virzienā, šādu nostāju šorīt intervijā Latvijas Radio pauda kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA).

Politiķis atzina, ka valdības darbu un atsevišķus tās lēmumus Covid-19 krīzē var kritizēt, bet kopumā valdības darba rezultātā Latvija tomēr ir spējusi izvairīties no ārkārtēji kritiskām situācijām.

Ministrs uzsvēra, ka kultūras iestāžu atvēršana apmeklētājiem būs atkarīga no pandēmijas gaitas. Jau pašlaik esot skaidrs, ka pirmie, kas atsāktu darbu, būšot muzeji, bet Kultūras ministrija (KM) runājot ar Veselības ministriju arī par regulējumu kultūras norisēm ārtelpās.

Puntulis uzskata, ka KM ir nodrošinājusi, lai neviens kultūras nozarē nepaliktu bez atbalsta vismaz izdzīvošanas minimuma līmenī.

Kopumā kultūras nozarei šogad noorganizēts valsts atbalsts 15 miljonu eiro apmērā - aptuveni puse no summas esot novirzīta nozares "pārziemošanai", bet otra - nākotnes kultūras piedāvājuma radīšanai. Pandēmija neļauj mums izrādīt kultūru, bet neliedz to radīt, piebilda ministrs.

Puntulis atzina, ka viņu nedaudz baida, kā pēc pandēmija beigām atjaunosies sabiedrības paradumi kultūras produktu lietošanā, bet tas, ka kultūras piedāvājums var būt pārsātināts, uztraucot mazāk.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu