PTAC: Tūroperatoru izsniegtie vaučeri būs derīgi līdz gada beigām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēki sapulcējušies pēdējiem avioreisiem starptautiskajā lidostā "Rīga", kur jaunā koronavīrusa izraisītās slimības „Covid-19” izplatības mazināšanai uz ārkārtas situācijas laiku līdz 14.aprīlim apturēti starptautiskie pasažieru pārvadājumi.
Cilvēki sapulcējušies pēdējiem avioreisiem starptautiskajā lidostā "Rīga", kur jaunā koronavīrusa izraisītās slimības „Covid-19” izplatības mazināšanai uz ārkārtas situācijas laiku līdz 14.aprīlim apturēti starptautiskie pasažieru pārvadājumi. Foto: Paula Čurkste/LETA

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) aicina iedzīvotājus atbildīgi izvērtēt ceļošanas nepieciešamību un norāda, ka tūroperatoru izsniegtie ceļojumu apliecinājumi jeb vaučeri būs derīgi līdz gada beigām.

PTAC pārstāve Sanita Gertnere aģentūrai LETA skaidroja, ka ceturtdien Saeimā otrajā lasījumā skatītie grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā cita starpā paredz, ka tūrisma operators un ceļotājs var vienoties pagarināt apliecinājumu izmantošanas termiņu līdz 18 mēnešiem no ārkārtējās situācijas atcelšanas dienas, nozīmē, ka iepriekšējās vaučerus, kuri izsniegti no pagājušā gada 12.marta līdz 9.novembrim ceļošanai varēs izmantot vismaz līdz šā gada 9.decembrim.

Neskatoties uz to, ka no šā gada 17.marta ir iespējama ceļošana uz trešajām valstīm, PTAC aicina patērētājus apzināties riskus ceļojot un rūpīgi izvērtēt ceļošanas nepieciešamību ne tikai uz trešajām valstība, bet arī Eiropas Savienības iekšienē.

Viņa atzīmēja, ka ceļojumu ierobežojumi, sākot no pagājušā gada marta, skāruši vairākus tūkstošus patērētāju, kuri bija iegādājušies vai veikuši pirmās iemaksas par kompleksajiem tūrisma pakalpojumiem, ko nevarēja izmantot. Lai risinātu gan sarežģīto situāciju tūrisma nozarē, gan ievērotu patērētāju intereses, daudziem patērētājiem tika piedāvāti un izsniegti tūrisma operatora vaučeri izmantošanai tad, kad ceļošana atkal būs iespējama.

PTAC licencēto tūrisma operatoru apliecinājumos ietvertās naudas summas ir garantētas ar apdrošinātāja izdotu apdrošināšanas polisi vai bankas izdotu garantiju - nodrošinājumu, atbilstoši nodrošinājumā paredzētajam saistību apjomam.

Gertnere atzīmēja, ka likuma grozījumi par termiņa pagarinājumu attiecas gan uz vaučeriem, gan arī cita veida vienošanos, tajā skaitā naudas atmaksu.

Tāpat viņa atzina, ka ir saprotama gan patērētāju vēlme ceļot, gan tūrisma operatoru vēlme piedāvāt ceļojumus, tomēr epidemioloģiskā situācija gan Latvijā, gan daudzās ārvalstīs vēl joprojām nav stabila.

Jau vēstīts, ka no 17.marta atjaunoti gaisa pārvadājumi uz un no trešajām valstīm, tostarp čārterreisu pārvadājumi, paredz valdībā iepriekš nolemtais.

Vienlaikus tiek saglabāts nosacījums, ka ir aizliegta nebūtiska ceļošana no trešajām valstīm uz Latviju. Tomēr vairāki tūroperatori sākuši piedāvāt ceļojumus uz tādām valstīm kā Ēģipte un Turcija jau martā un aprīlī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu