Aicina pieteikties vakcinācijai pret Covid-19 pirmajā liela mēroga vakcinācijas punktā Ventspilī

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vakcīnas pret Covid-19 injicēšana slimnīcas mediķiem. Ilustratīvs attēls.
Vakcīnas pret Covid-19 injicēšana slimnīcas mediķiem. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīca aicina prioritāro vakcinējamo grupu personas pieteikties vakcinācijai pret Covid-19 pirmajā liela mēroga vakcinācijas punktā Ventspilī, aģentūru LETA informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Rudzroga.

Otrdien, 30.martā, Ventspilī izmēģinājuma režīmā vienu dienu tiks atvērts pirmais liela mēroga vakcinācijas punkts Latvijā, kas nozīmē, ka prioritārajām grupām tiek nodrošinātas vakcīnas un iespēja vakcinēties tieši šajā dienā Ventspilī.

Lai 30.martā varētu vakcinēties Ventspilī, jāreģistrējas "manavakcina.lv" vai jāpiesakās pa tālruni 8989, norādot kā vakcinācijas vietu Ventspili. 

Prioritāri tiks vakcinēti seniori vecumā virs 70 gadiem un personas ar hroniskām saslimšanām.

Visiem iedzīvotājiem, arī tiem, kuri ir prioritārajās grupās, ir iepriekš jāpiereģistrējas. Arī turpmāk vakcinācija plānota saskaņā ar prioritārajām grupām, tāpēc drošākais veids, kā savlaicīgi uzzināt par savu iespēju vakcinēties, ir reģistrācija vietnē "www.manavakcina.lv" vai arī pieteikšanās pa tālruni 8989, skaidroja Rudzroga.

Viņa norādīja, ka vakcinācijas punkta darbības laikā tiks testēta pacientu plūsma, vakcinācijas procesa raita norise, epidemioloģisko prasību nodrošināšana un citas procesa detaļas. Vakcinācijas centra darbība tiks filmēta un analizēta, lai iegūtās atziņas un uzfilmēto mācību materiālu varētu nodot citiem liela mēroga vakcinācijas punktiem.

Kā vēstīts, Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca arī līdz šim aktīvi iesaistījusies vakcinācijas pret Covid-19 procesā, proti, sagatavotas profesionālas speciālistu komandas, izveidoti vakcinācijas kabineti Ventspilī, Talsos un Kuldīgā, kā arī nodrošināta prasībām atbilstoša izbraukuma vakcinācija. Pēc slimnīcas iniciatīvas operatīvi veikta arī 12 Ziemeļkurzemes Sociālo aprūpes centru klientu un darbinieku vakcinācija, savukārt šobrīd ar jau pieredzējušām izbraukuma vakcinācijas komandām ir gatavība izbraukuma vakcināciju veikt uzņēmumos un doties pie klientiem ar pārvietošanās grūtībām. Papildus slimnīca arī šobrīd prognozē dažādus vakcinācijas scenārijus un meklē iespējamos risinājumus. Kā piemēru Lācis minēja pašlaik iegādāto zemas temperatūras ledusskapi, lai būtu iespējams uzglabāt visu Latvijā pieejamo vakcīnu veidus.

Kā vēstīts, līdz šim jau veikti organizatoriskie priekšdarbi, lai aprīļa sākumā atklāšanas gatavībā būtu divi lielie vakcinācijas centri Rīgā un 12 liela mēroga vakcinācijas punkti, kas iekārtoti ar Rīgas pašvaldības atbalstu, kā arī deviņi vakcinācijas punkti Latvijas lielākajās pilsētās, proti, Ventspilī, Liepājā, Jelgavā, Jūrmalā, Cēsīs, Valmierā, Jēkabpilī, Rēzeknē un Daugavpilī. Plānots, ka liela mēroga vakcinācijas centri pilnvērtīgu darbību sāks brīdī, kad Latvijā būs pietiekošā skaitā vakcīnas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu