FOTO Barselonā noticis pirmais masu pasākums Eiropā, lai pārbaudītu Covid-19 analīžu efektivitāti (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Sestdien, 27. martā, Barselonā tūkstošiem cilvēku pulcējās rokkoncertā, lai pārbaudītu, cik efektīvi Covid-19 preventīvo analīžu nodošana novērš inficēšanos masu pasākumos, ziņo portāls “Euronews”.

27. martā aptuveni 5000 koncerta apmeklētāju pulcējās Barselonas centrā. Pirms koncerta apmeklēšanas apmeklētājiem tika veikts Covid-19 antigēna tests, kas rezultātus sniedz daudz ātrāk nekā plaši izmantotais PCR tests, un koncerta laikā apmeklētājiem bija jāvalkā maskas.

Koncertu atbalstīja vietējās varas iestādes un "cīņa pret AIDS un infekcijas slimībām" organizācijas eksperti, kas iepriekš veica izpēti, organizējot koncertu 500 cilvēkiem.

Varas iestādes sacīja, ka decembra koncerta pētījuma rezultāti parādīja, ka, veicot iepriekšēju pārbaudi ar antigēna testiem un izmantojot sejas maskas, izdevās novērst inficēšanos ar Covid-19, neskatoties uz to, ka nebija sociālās distancēšanās noteikumu.

Cilvēkiem ar sirds vai onkoloģijas slimībām, kas saskārušies ar kādu personu, kas inficēta ar Covid-19, tika lūgts nedoties uz koncertu.

Organizatori sacīja, ka tas ir pirmais masu pasākums, kas Eiropā noticis pandēmijas laikā.

Spānijas galvaspilsētā ir ievērojami samazināti Covid-19 ierobežojumi, tādēļ daudz tūristu pulcējas Spānijas galvaspilsētā, lai izbaudītu ceļošanas sajūtu, kāda bija pirms pandēmijas. Madridē ir atvērti bāri, restorāni un veikali.

Kamēr citas Eiropas valstis atgriežas pie stingrākiem Covid-19 izplatības ierobežošanas pasākumiem, Madride ir izvēlējusies diezgan neparastu pieeju, atverot tūrisma un viesmīlības nozari, kurā strādā 13 procenti Spānijas darbaspēka.

Pašlaik Spānijā bez darba palikuši ir četri miljoni cilvēku, tādēļ Madride cenšas panākt līdzsvaru starp sabiedrības veselības prioritātēm un stagnējošās vietējās ekonomikas stimulēšanu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu