Kiberdrošības pētnieki noskaidrojuši, cik "tumšajos tīmekļos" maksā negatīvs Covid-19 tests (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: chainarong06/shutterstock.com

23. martā tika publiskots kiberdrošības uzņēmuma "Check Point Software" ziņojums, kurā secināts, cik daudz "tumšajos tīmekļos" maksā vakcīnas, vakcinācijas sertifikāti un negatīvi Covid-19 testi, ziņo raidsabiedrība CNN.

Kiberdrošības uzņēmums paziņoja, ka "tumšajos tīmekļos" nelegāli tirgo tādas Covid-19 vakcīnas kā "AstraZeneca" un "Johnson&Johnson", kas maksā 1000 ASV dolārus par devu.

Tumšajos tīmekļos, kuros pārdod Covid-19 vakcīnas, kibernoziedznieki bieži pērk un pārdod nelegālas lietas, sākot no kredītkaršu numuriem un narkotikām, beidzot ar ieročiem.

Kiberdrošības uzņēmums sacīja, ka nav skaidrs, vai vakcīnas ir likumīgas, taču pēc iesaiņojuma attēliem un medicīnisko izziņu paziņojumiem tās šķiet likumīgas.

Nelegālajos tīmekļos tiek pārdoti arī Covid-19 vakcinācijas sertifikāti pēc pasūtījuma, norādot pircēja nepieciešamos datus. Viltotie dokumenti tiek tirgoti cilvēkiem, kuriem nepieciešams izmantot starptautiskos pārlidojumus, šķērsot robežas vai veikt citas darbības, kuru dēļ jāpierāda vakcinācija.

Uzņēmums lēš, ka pārdevēji, pamatojoties uz lielo pieprasījumu, spēj izgatavot tūkstošiem, iespējams, pat desmitiem tūkstošiem vakcinācijas sertifikātu.

Kiberdrošības uzņēmums ir konstatējusi, ka tiek pārdoti arī negatīvi Covid-19 testa rezultāti par 25 ASV dolāriem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu