Vācijā 90 procenti no jaunatklātajiem koronavīrusa gadījumiem ir lipīgākie vīrusa paveidi (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Vladislav Gajic/shutterstock.com

Vācijā, kur jau aptuveni 90% no jaunatklātajiem Covid-19 gadījumiem ir Lielbritānijas paveids, ievērojami palielinās salsimstības rādītāji. Diennaktī inficējušies vairāk nekā 21 000 cilvēku, vēsta "TV3 Ziņas".

Reaģējot uz satraucošajiem datiem, 3.aprīlī Vācijas sabiedrību uzrunājis arī prezidents Franks Valters-Šteinmeiers. Viņš aicināja ievērot valdības pieņemtos ierobežojumus.

Pirms doties ciemoties pie radiem un paziņām, vajag padomāt par mediķiem, kuri bez apstājas cīnās par cilvēku dzīvībām, teica prezidents.

Vācijas prezidents Franks Valters-Šteinmeiers: "Sanāksim visi kopā, dārgie tautieši. Parādīsim to, kādi mēs esam – spēcīgi, vienoti! Mēs neesam pasaules čempioni cīņā pret pandēmiju, bet arī neesam pilnīgi neveiksminieki. Mēs esam Vācijas Federatīvā Republika. Mēs daudz šaubāmies, bet esam spējīgi arī uz daudz ko. Spējīgi mēs esam tad, kad esam vienoti un šajā laikā tam ir vislielākā nozīme. Tikai ar sapratni un vienotību mēs pārvarēsim šos grūtos laikus."

Vācijā trešo pandēmijas vilni veicina jaunie vīrusa paveidi. Vācijas valdība saņem arī lielu kritiku par lēno vakcinācijas tempu – potes pret Covid-19 ir saņēmuši 11% no šīs valsts 80 miljoniem iedzīvotāju

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu