Piemaksām par virsstundām Covid-19 krīzē atsevišķiem VID darbiniekiem valdība piešķir 76 998 eiro

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts ieņēmumu dienesta ēka Rīgā, Talejas ielā 1
Valsts ieņēmumu dienesta ēka Rīgā, Talejas ielā 1 Foto: Paula Čurkste/LETA

Ministru kabinets ceturtdien atbalstīja Finanšu ministrija (FM) priekšlikumu atsevišķiem Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbiniekiem piemaksām par virsstundām Covid-19 krīzē piešķirt 76 998 eiro.

Pēc FM sniegtās informācijas, šogad janvārī un februārī virsstundu darbu veica 245 VID nodarbinātie un, nodrošinot atbalsta pasākumu izmaksu, nostrādāja 3338 virsstundas, kas kopumā izmaksāja 76 998 eiro.

Ņemot vērā, ka VID piešķirtie budžeta līdzekļi nav pietiekami, lai nodrošinātu virsstundu darba samaksu VID nodarbinātajiem, kuri nodrošina atbalsta pasākumu savlaicīgu izmaksu, valdība nolēma no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" VID piešķirt papildu finansējumu 76 999 eiro apmērā.

"Tā kā saņemto iesniegumu skaits par atbalstu izmaksu nepārtraukti pieaug un atbalsta pasākumu sniegšanas termiņš šobrīd ir noteikts līdz 2021.gada jūnijam, VID nodarbinātajiem būs nepieciešams turpināt veikt darbu virs normālā darba laika, lai nodrošinātu atbalstu izmaksu normatīvos noteiktajā termiņā," skaidroja ministrijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu