Ārsti: Navaļnijs mirs tuvāko dienu laikā (33)

papildināts
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs.
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs. Foto: Reuters/ScanPix

Apcietinātā Krievijas opozīcijas aktīvista Alekseja Navaļnija ārsti saka, ka viņš mirs tuvāko dienu laikā, ja viņam netiks sniegta medicīniskā palīdzība, vēsta raidsabiedrība BBC. Šodien, 19. aprīlī, Aleksejs Navaļnijs no Pokrovas labošanas darbu kolonijas nr.2 tiek pārvests uz slimnīcu.

Ārsti sacīja, ka nesenie asins analīžu rezultāti norāda, ka viņam jebkurā brīdī var apstāties sirds.

Četri ārsti ir rakstījuši cietuma amatpersonām, lūdzot atļauju izvērtēt Navaļnija veselības stāvokli. Vēstulē, kuru ārste Anastasija Vasiļjeva ievietoja mikroblogošanas vietnē "Twitter", vēstīja, ka Navaļnija veselības stāvoklis ir sasniedzis kritisku līmeni.

"Viņš izskatās slikti, viņš nejūtas labi," ziņu aģentūrai AFP sacīja Navaļnija advokāte Olga Mihailova, piebilstot, ka Navaļnijs šobrīd sver vien aptuveni 80 kilogramus.

Navaļnija augums ir 189 centimetri, un viņš, martā ierodoties cietumā, svēra 93 kilogramus.

"Neviens viņu neārstēs," piebilda Mihailova.

Navaļnija advokāti pieprasa pārvest opozicionāru uz normālu cietumu, tomēr Kremļa press sekretārs Dmitrijs Peskovs norādījis, ka opozicionāram īpaša apiešanās nepienākas.

Navaļnijs zaudē kilogramu dienā, apliecināja opozicionāra komandas loceklis Vadims Kobzevs.

Jau ziņots, ka Aleksejs Navaļnijs jau 19 dienas ir  izsludinājis bada streiku, lai pieprasītu pareizu ārstēšanu akūtu muguras sāpju un kāju nejutīguma dēļ.

Lēmumu sākt badastreiku Navaļnijs skaidro ar to, ka cietuma administrācija viņam liedz piekļuvi medicīniskai palīdzībai. 

Navaļnijs uzver, ka viņam, kā ieslodzītajam, nav pieejamas citas metodes, lai cīnītos par savām tiesībām. 

Navaļnijs kolonijā cieš no muguras un kāju sāpēm, bet cietuma administrācija ignorē viņa lūgumus uzaicināt viņa izvēlētu ārstu un nodrošināt nepieciešamos medikamentus. 

"Man ir tiesības uzaicināt ārstu un saņemt zāles. Tomēr ne vienu, nedz otru man nedod," teikts Navaļnija paziņojumā. 

19. aprīlī Navaļnijs tiek pārvests uz Vladimiras apgabala slimnīcu, kur ir stacionārs ieslodzīto ārstēšanai. Slimnīca atrodas Vladimirā, labošanas darbu kolonijā nr.3. 

Navaļnijs kolonijā bija pieteicis badastreiku, pieprasot medicīniskās palīdzības nodrošināšanu. Navaļnija pārstāvji nedēļas nogalē paziņoja, ka viņa veselības stāvoklis ir strauji pasliktinājies. 

Tikmēr FSIN pārstāvji pirmdien turpināja apgalvot, ka Navaļnija veselības stāvoklis ir apmierinošs. 

Ārstu komisija nolēmusi Alekseju Navaļniju no Pokrovas cietuma pārvest uz Vladimiras apgabala slimnīcas stacionāru ieslodzītajiem cita cietuma teritorijā, pirmdien paziņoja Federālais Sodu izpildes dienests.

Dienests pavēstīja, ka slimnīca arī "specializējas uz tāda veida pacientu dinamisku novērošanu".

"Šobrīd Navaļnija veselības stāvoklis tiek vērtēts kā apmierinošs, katru dienu viņu apskata ārsts terapeits. Ar pacienta piekrišanu viņam noteikta vitamīnu terapija," teikts dienesta paziņojumā.

Navaļnija ārsti sestdien paziņoja, ka Navaļnija veselības stāvoklis ir strauji pasliktinājies un viņam kuru katru brīdi var apstāties sirdsdarbība.

44 gadus vecais Navaļnijs tika aizturēts 17.janvārī Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

31.martā viņš cietumā pieteica badastreiku, pieprasot pienācīgu medicīnisko aprūpi un iespēju konsultēties ar neatkarīgiem mediķiem, kuriem viņš uzticas.

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu