VIDEO Amatpersonas paziņo šī gada skolēnu Dziesmu un deju svētku likteni (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Svētku dalībnieki pēc XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta "Manā dziesmā tu..." Mežaparka Lielajā estrādē. Ilustratīvs attēls.
Svētku dalībnieki pēc XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta "Manā dziesmā tu..." Mežaparka Lielajā estrādē. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Šodien koalīcija Sadarbības sanāksmes sēdē plānots diskutēt par iespējamo XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norisi. Pēc sēdes notiks preses konference, kuru tiešraidē būs iespējams vērot portālā "Apollo.lv". 

Par svētku sarīkošanu ir pretrunīgi viedokļi - kultūras jomas darbinieki pārsvarā atbalsta to sarīkošanu, savukārt epidemiologi šādu iespēju Covid-19 izplatības dēļ nesaskata. Līdzīgi arī politiķu vidū nav vienota viedokļa.

Svētku izpilddirektore Agra Bērziņa iepriekš ir uzsvērusi, ka šie Dziesmu un deju svētki nebūs tādi kā ierasts, kad vienas nedēļas laikā galvaspilsētā ierodas ļoti liels cilvēku skaits. Tā vietā plānots, ka bērni pakāpeniski ieradīsies īpašajās norišu vietās reģionos un Rīgā. Viņa arī atklāja, ka vienā dienā plānots viens svētku notikums.

Svētku izpilddirektore stāstīja, ka tradicionāli vienmēr ir notikušas atlases skates un repertuāra apguves skates, kas šajā gadā nebūs iespējamas, un uz šādu formātu netiks aicināti nedz pedagogi, nedz skolēni. Plānots darboties vasaras periodā, kad pirms pašiem svētkiem kolektīvi izveidos video pieteikumus, lai redzētu, ka kolektīvs var darboties.

Līdz šim viņa ir teikusi, ka netiek plānotas dalībnieku nakšņošanas un lielākā tiesa svētku pasākumi plānoti ar televīzijas klātbūtni. Bērziņa uzsvēra, ka jebkurš pasākums varēs notikt tikai tad, ja to atļaus epidemioloģiskā situācija, ja varēs atsākties interešu izglītības nodarbības maijā vai jūnijā un, ja varēs nodrošināt mēģinājumu procesu.

Preses konferencē piedalās:

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV);

VARAM vadītājs Artūrs Toms Plešs (A/Par!);

Ritvars Jansons (NA);

KPV LV frakcijas priekšsēdētājs Māris Možvillo (KPV LV);

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (KJP).

Video: amatpersonas paziņo šī gada skolēnu Dziesmu un deju svētku likteni

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu