Traģiskais ugunsgrēks Jelgavā, iespējams, noticis tīšas dedzināšanas dēļ

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Vladimir Mulder/shutterstock

Jelgavā 21.aprīlī vēlu vakarā apkārtni izgaismoja postošs ugunsgrēks, kas nodedzināja vairākas ēkas un automašīnas, vēsta raidījums "Degpunktā".

Ugunsgrēks, kas mīklainos apstākļos izcelās kādā pamestā šķūnī, ātri vien pārrauga bīstamā postažā un īsā laikā pārmetās uz māju, kur tobrīd, neko nenojaušot, mierīgu trešdienas vakaru pavadīja saimnieks Vitālijs, kurā ugunsgrēka dēļ zaudēja mājvietu.

"Noskatījos TV3 raidījumu un starplaikā, kamēr reklāma gāja, aizgāju uz virtuvīti uztaisīt vakariņas – uzvārīju tēju, uzcepu maizītes. Uzriez bam, bam, bam pa logu sāka sisties mana kaimiņiene, ka deg, deg, deg. Izskrēju ārā, skatos, ka milzīgs stabs iet uz māju, ieskrēju iekšā, domāju. Uzriez momentā ar blīkšķi logi bija ārā, liesmas iekšā, aizksrēju uz istabu, paķēru kādu kastīti ar dokumentiem un ārā," stāsta Vitālijs.

Vienīgais, ko Vitālijam izdevās izglābt, ir automašīna. Līdz ar māju, saimienības ēku un vairākiem kokiem, iznīcinātas arī divas vecas izjauktas automašīnas un motorlaiva.

Ēkas atradās viena otrai ļoti tuvu, stiprais vējš veicināja ēku degšanu, stāsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Jelgavas daļas komandiera pienākumu izpildītājs Māris Gribusts.

Šoreiz glābējiem nācās sastapties ar nepatīkamu pieredzi, jo apkārtējie pārāk tuvu nākuši degšanas vietai un traucējuši ugunsdzēsēju darbu. Daudzi paskatīties uz postažu atbrauca ar privātajiem auto, kas apgrūtināja dienesta transporta kustību.

Pēc divām stundām paaugstinātās bīstamības ugunsgrēku glābēji lokalizēja, bet dzēšanas darbi turpinājās līdz pulksten vieniem naktī.

21. aprīlī no paša rīta strādāja policijas izmeklētāji, jo ir aizdomas par tīšu dedzināšanu. Vitālijs izslēdz, ka ļaunprātība bija vērsta tieši pret vinu, ko skaust neesot.

Video: raidījuma "Degpunktā" sižets 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu