Ministra padomnieks: Jūnijā aptuveni 30-40% Latvijas iedzīvotāju varētu būt pilnībā vakcinēti (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Edijs Pālens/LETA

Jūnijā aptuveni 30-40% Latvijas iedzīvotāju varētu būt saņēmuši abas vakcīnas pret Covid-19 devas, ceturtdienas vakarā atzina veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) padomnieks Kaspars Bērziņš.

Vadoties no vakcīnu piegādēm, kas ir galvenais faktors vakcinācijas ātrumam, 30-40% vakcinēto iedzīvotāju atzīmi varētu sasniegt jūnija otrā pusē. "Es domāju, ka tas ir diezgan reāli," piebilda Bērziņš.

Vecāku cilvēku vakcinācijas aptveri plānots sasniegt līdz pat 70%.

Runājot par pietiekamas aptveres sasniegšanu un atvieglojumiem vakcinētajiem un Covid-19 izslimojušajiem, Bērziņš norādīja, ka tādā gadījumā varētu notikt cilvēku tikšanās lielākos kolektīvos ārtelpās, piemēram, organizētos sporta un kultūras pasākumos. Savukārt iekštelpās varētu organizēt speciālus kultūras un izklaides pasākumus. Tāpat būtu atvieglota ceļošana.

Jau vēstīts, ka Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļa aicina prioritāro grupu iedzīvotājus aktīvāk izvēlēties vakcinācijas vietu un laiku interneta vietnē "manavakcina.lv" vai pa tālruni 8989.

Ņemot vērā, ka jau nākošajā nedēļā, 3.maijā, sākas visu iedzīvotāju vakcinācija, prioritāro grupu iedzīvotāji tiek aicināti nekavējoties izmantot iespēju pieteikties vakcīnas saņemšanai konkrētā vietā un laikā.

Līdz šim kopumā vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu Latvijā saņēmuši 237 087 cilvēki, bet divas devas un vakcinācijas procesu pabeiguši - 45 718 cilvēki, attiecīgi pirmo poti pret Covid-19 ir saņēmuši ap 12,5% iedzīvotāju, bet divas potes - 2,4%. "Johnson & Johnson" gadījumā vakcinēšanas procesa pabeigšanai nepieciešama tikai viena pote, bet pārējām vakcīnām - divas devas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu