Viltus mākleris ar fiktīviem dzīvokļu īres sludinājumiem apkrāpis 37 cilvēkus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: fizkes/Shutterstock

Kāds vīrietis ilgstoši izmantojis cilvēku uzticēšanos un izkrāpis no viņiem naudu, ievietojot internetā fiktīvus dzīvokļu īres sludinājumus. Pēc viltus māklera aizturēšanas atklājies, ka apkrāpto ir ļoti daudz, turklāt ne visi vēlējušies par noziegumu ziņot, taču likumsargi joprojām gaida upuru iesniegumus, vēsta raidījums "Degpunktā". 

Vīrietis, kurš slēpies zem dažādiem segvārdiem, bet pārsvarā sevi dēvējis par Māri vai Raivi, pēc aktīvas policijas rīcības nonācis aiz restēm.

Par krāpšanu aizdomās turētais savus upurus meklējis internetā, ievietojot sludinājumus ar dzīvokļu īres piedāvājumiem.

Kad saņemts avansa vai rezervācijas maksājums, vīrietis pārtraucis komunikāciju ar saviem klientiem un pazudis. Šobrīd viņam inkriminētas 14 noziedzīgas epizodes, par cietušajiem atzīti 37 cilvēki.

Izmeklētājai Aleksandrai Zeļenko vairāku mēnešu garumā bija jāuzklausa dažādi stāsti. Zeļenko apkopojusi Rīgā un Pierīgā saņemtos iesniegumus par krāpnieka darbībām. Inspektore secinājusi, ka aizdomās turamais ir nelabojams, tāpēc tiesai prasīts viņu apcietināt.

Vīrietis par izmānītajiem līdzekļiem pirka pārtiku un maksāja pats par savu īrēto dzīvokli. Kā norāda izmeklētāja, bildes viņš kopējis no oriģinālajiem sludinājumiem vai atradis kaut kur internetā.

Video: raidījuma "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu