Deputāti neizslēdz vēl kādus Saeimas lēmumus par Covid-19 ierobežojumu mīkstināšanu (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas sēde. Ilustratīvs foto.
Saeimas sēde. Ilustratīvs foto. Foto: Ieva Leiniša / LETA

Saeimas deputāti Krišjānis Feldmans (Jaunā konservatīvā partija) un Arvils Ašeradens ("Jaunā Vienotība") intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Šodienas jautājums" atzina, ka attiecībā uz Covid-19 ierobežojumu mīkstināšanu Saeimas aprīļa beigās pieņemtais lēmums, kas bija pretējs valdības nostājai, varētu nebūt tāds vienīgais.

Taujāts par iemesliem Saeimas lēmumam, ar kuru āra terašu jautājumā lemts pretēji valdības lemtajam, Ašeradens norādīja, ka Jaunās konservatīvās partijas deputāti bija iesnieguši daudz radikālākus priekšlikumus par veikalu atvēršanu.

"Tas bija tāds kompromisa rezultāts, kurā panācām vienošanos. Domāju, ka tā ir labākais, kā mēs varējām no situācijas izkļūt ārā," sacīja politiķis.

Tikmēr deputāts Feldmans, skaidrojot situāciju, ļāva noprast, ka iespējami vēl citi Saeimas lēmumi par Covid-19 ierobežojumu atvieglošanu.

"Uzklausot ekspertu viedokli, izkristalizējās, ka terašu jautājums ir tāds, ko var droši virzīt uz priekšu. Savukārt par citiem jautājumiem vēl nepieciešams gūt papildu priekšstatu. Šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā deputātiem bija iespēja iztaujāt ekspertus, tajā skaitā valsts galveno infektologu, par to, kā īsti izplatās Covid-19 infekcija.

Un infektologs atzina, ka, piemēram, nav faktu, kas pierādītu, ka ārtelpas ir galvenā inficēšanās vide.

Ir pierādījumi par to, ka galvenokārt cilvēki inficējas iekštelpās. Līdz ar to es pieļauju, ka nākotnē var būt priekšlikumi, kas fokusējas uz ilgtspējīgu ierobežojumu ieviešanu attiecībā uz aktivitātēm ārtelpās," viņš sacīja.

Arī Ašeradens atzina, ka Saeimas lēmums par āra terasēm nav bijis viens negadījums, kā to vērtēja prezidents Egils Levits.

"Nav jau noslēpums, ka šī koalīcija ir ļoti komplicēta un sarežģīta. Un es īsti nedomāju, ka tas ir negadījums. Mēs tikām ārā no šīs situācijas ar mazāko risku," sacīja Ašeradens.

Abi politiķi arī vērtēja iespēju ļaut vai liegt āra terasēs, kuras ēdinātāji drīkstēs atvērt no 7. maija, tirgot arī alkoholiskos dzērienus. JKP pārstāvis pauda, ka nebūtu atļaujama stiprā alkohola lietošana.

Arī "Jaunās Vienotības" politiķis sliecās neļaut alkohola tirdzniecību, vienlaikus piebilstot, ka tas ir "ekspertu jautājums".

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu