Kā Pērnavā tika noķerti narkotiku dīleri no Latvijas un nevainīgs iedzīvotājs ieguva 10 000 eiro?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Animaflora PicsStock/Shutterstock

Pagājušā gada 5. novembra vēlā vakarā pie kāda Pērnavas lielveikala stāvvietā satikās trīs vīrieši: 27 gadus vecais Artjoms Loginovs un 23 gadus vecais Maksims Osipovs no Latvijas, un 29 gadus vecais Daniels Lāss no Igaunijas. Loginova auto atradās pusotrs kilograms marihuānas un Lāsam līdzi bija vairāk nekā 10 000 eiro, lai iegādātos apreibinošās vielas. Bet darījumu izjauca pēkšņa policijas ierašanās, vēstī laikraksts "Postimees".

No Pērnavas apgabaltiesas lēmuma izriet, ka šie cilvēki netikās pirmo reizi. Ik reizi, kad Lāss vēlējās nopirkt lielu daudzumu marihuānas, viņš sazinājies ar Osipovu. Viņi vienojās, ka latvietis ieradīsies Igaunijā, kur "sadarbības partneri" sīkāk apspriedīs daudzumu un cenu.

16. oktobrī viņi vienojās, ka Lāss nopirks divus kilogramus marihuānas. Pirmo reizi Lāss pasūtīja kilogramu parastās marihuānas, bet otro - daudz vērtīgāku "metienu", kuras cena bija 11 000 eiro.

Trīs nedēļas vēlāk pircējs informēja pārdevēju, ka viņam ir nauda par pusotru kilogramu zālītes: viņš bija gatavs iegādāties kilogramu dārgāko marihuānu un 500 gramus lētāko marku.

Tajā pašā dienā ap pulksten 20 Lāss ar automašīnu atstāja Tallinu un devās uz Pērnavu, kur ieradās ap pulksten 23.15 un gaidīja Osipovu. Tajā pašā dienā pulksten 22.47 automašīna ar Latvijas numuriem, kuru vadīja Osipovs, šķērsoja Igaunijas robežu, un dažas minūtes vēlāk ar savu automašīnu robežu šķērsoja arī Loginovs.

Līdz pulksten 23.15 Osipovs un Loginovs piebrauca ceļmalas veikala stāvvietā, kur Lāss viņus jau gaidīja.

Policija viņus aizturēja līdz darījuma noslēgšanas beigām. Aizturēšanas laikā Lāss no automašīnas izmeta 10 220 eiro. Nākamajā dienā naudu atrada parasts veikala apmeklētājs.

Tiek lēsts, ka nepārdotā marihuāna būtu pietikusi aptuveni 1900 cilvēkiem, lai apreibinātos.

Tiesā apsūdzētie panāca vienošanos. Loginovam piesprieda piecu gadu cietumsodu, no kura viņam nekavējoties bija jāpavada seši mēneši aiz restēm. Kā papildu sodu Loginovam tika piespriesta izraidīšana no Igaunijas ar aizliegumu ieceļot valstī uz desmit gadiem. Osipovs saņēma līdzīgu sodu.

Lāsam piesprieda trīs gadus ilgu probāciju ar četru gadu pārbaudes laiku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu