SPKC: Pagājušajā nedēļā vērojams neliels jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaita samazinājums

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19 tests. Ilustratīvs foto.
Covid-19 tests. Ilustratīvs foto. Foto: Valenty/Shutterstock

Salīdzinot saslimšanu ar Covid-19 pagājušajā nedēļā (19. nedēļa) pret iepriekšējo nedēļu (18. nedēļa) ir vērojams neliels jaunatklāto saslimšanas gadījumu skaita samazinājums par 6,2%, ziņo Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Pagājušajā nedēļā no jauna atklāti vidēji 574 inficētie dienā. Tāpat Pagājušajā nedēļā par 1,9% samazinājies veikto testu skaits, vidēji dienā veicot 12 864 testus.

Vienlaikus pēdējo septiņu dienu laikā par 2,2% pieaudzis Covid-19 stacionēto pacientu skaits, vidēji 66 pacienti dienā, tādējādi saglabājot stabilu tendenci - vidēji 660 pacienti atrodas slimnīcā katru dienu saistībā ar Covid-19.

Augstākā saslimstība ar Covid-19 šobrīd vērojama Pierīgā un Latgalē.

Covid-19 infekcijas reproduktivitātes koeficients (R) šobrīd ir 0,88 (nedēļu iepriekš 1,05), tas liecina par infekcijas slimības izplatības samazināšanos.

Šobrīd vērojama īslaicīga Covid-19 samazināšanās, kas dod cerību līdz ar drošības pasākumu ievērošanu un strauju vakcinācijas aptveres palielinājumu, iespējams, izdosies pieauguma līkni pagriezt uz leju.

Eiropā vērojams saslimstības samazinājums. Salīdzinot valstu kumulatīvos saslimstības rādītājus, pieaugums ir trīs valstīs (Dānijā, Latvijā un Lietuvā), Latvija šobrīd ir 4.vietā ar lielāko saslimstības pieaugumu uz 100 tūkstošiem, bet 23 valstīs situācija ir stabila vai vērojams saslimstības samazinājums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu