Salvadorā bijušā policista mājas pagalmā atrastas vairāk nekā 20 cilvēku mirstīgās atliekas (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Salvadorā bijušā policista mājas pagalmā ir atrastas vēl vismaz astoņu cilvēku mirstīgās atliekas, vēsta britu raidsabiedrība BBC. Iepriekš amatpersonas apstiprināja, ka ir atrasti 24 cilvēku ķermeņi. 

Tiek pieļauts, ka izmeklēšanas laikā varētu atklāt to, ka patiesais upuru skaits ir vēl lielāks. Izmeklētāji norāda, ka, visticamāk, lielākā daļa upuru ir sievietes. Visu mirstīgo atlieku ekshumācija varētu ilgt mēnesi. Policija pieļauj, ka atrastās mirstīgās atliekas varētu liecināt par to, ka konkrēto upuru slepkavības ir ilgušas vairāk nekā desmit gadus.

Kā liecina statistika Latīņamerikā, Salvadorā ir viens no augstākajiem femicīda noziegumu rādītājiem - sievietes un meitenes tiek nogalinātas viņu dzimuma dēļ.

Bijušais policists, 51 gadu vecais Hugo Ernesto Osorio Čavess šomēnes tika aizturēts Čalčuapa pilsētā saistībā ar divu sieviešu, mātes (57) un viņas meitas (26), slepkavībām. Bijušais virsnieks, kurš jau iepriekš bija nonācis varasiestāžu redzeslokā saistībā ar seksuāla rakstura noziegumiem, atzinās, ka ir nogalinājis abas augstāk minētās sievietes. 

Kad noziegumu izmeklēšanas komanda pārmeklēja bijušā policista māju apmēram 78 kilometru attālumā uz ziemeļiem no galvaspilsētas Salvadoras, viņi atrada pagalmā apraktas septiņu cilvēku mirstīgās atliekas. Iespējams, ka daži no ķermeņiem, tika aprakti jau pirms dažiem gadiem.  

Salvadoras vietējās varasiestādes vēsta, ka šis atklājums varētu liecināt par slepkavu grupējuma esamību, kas varētu pastāvēt desmit gadus.

Prokurors Makss Minozs teica, ka no viena ''kapa'' ir izcelti astoņi līķi. Lai noteiktu upuru identitāti, tiks veikti DNS testi.

Iepriekš amatpersonas teica, ka ir atrastas vismaz 24 cilvēku mirstīgās atliekas, bet sīkāks paskaidrojums par atjaunotajiem datiem netika sniegts. 

Salvadorā pagājušajā gadā tika konstatētas 70 sieviešu slepkavības. Policijas dati liecina, ka 2019. gadā notika 111 sieviešu slepkavības. Kā apliecina vairākas brīvprātīgo atbalsta grupas, Latīņamerikā pandēmijas laikā vardarbība pret sievietēm, tostarp femicīda gadījumi, pastiprinās.

Saskaņā ar ANO datiem, Latiņamerikā katru dienu vidēji tiek atklātas 12 sieviešu nāves. Policija šos noziegumus apstiprina kā femicīda gadījumus. 

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu