Pavļuts aicina uzņēmumiem aktīvi iesaistīties un mudināt iedzīvotājus vakcinēties (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministrs Daniels Pavļuts.
Veselības ministrs Daniels Pavļuts. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas uzņēmumi tiek aicināti iesaistīties iedzīvotāju mudināšanā vakcinēties, sadarbojoties ar vakcinācijas procesa organizētājiem un piedāvājot bezmaksas produktu, pakalpojumu kuponus vakcinētajiem Latvijas iedzīvotājiem, informē Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas nodaļa.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) atzīmē, ka nelielu dāvanu vai bonusu piešķiršana vakcinētām personām ir prakse, kas iedzīvotāju motivēšanai vakcinēties tiek izmantota arī citās valstīs.

"Tā var būt brīvbiļete vai atlaide muzeja apmeklējumam, teātra vai koncerta biļetei, bezmaksas ēdiena vai dzēriena piedāvājums kafejnīcā, produktu dāvanas, no Latvijas ražotājiem; bezmaksas sporta nodarbības apmeklējums,"

kā piemērus min Pavļuts.

Tomēr politiķis arī uzsver, ka joprojām vakcinēšanās galvenais mērķis ir katra paša drošība, lai novērstu smagu saslimšanu ar Covid-19, un sabiedrībā kopumā apturēt vīrusa izplatību, taču bezmaksas dāvana var būt pamudinošs solis iedzīvotājiem, kas izprot vakcinācijas nepieciešamību, tomēr vēl tai nav pieteikušies.

Savukārt, Latvijas uzņēmumiem tā ir iespēja demonstrēt savu sociālo atbildību un piedalīties šobrīd valstij vissvarīgākajā darbā - pandēmijas mazināšanā, norāda ministrs.

Vakcinācijas projekta vadītāja Eva Juhņēviča pieļauj, ka sadarbības formas iedzīvotāju motivēšanai vakcinēties būs dažādas - vienreizējs kupons visiem vakcinētajiem, kupons, ko izdalīt tikai konkrēta reģiona vai pilsētas vakcinācijas punktu apmeklētājiem, vai arī atlaides visiem, kuri uzrāda Eiropas Covid-19 sertifikātu.

"Aicinām pieteikties gan Latvijas pārtikas ražotājus, gan mazumtirgotājus, muzejus, teātrus, koncertu rīkotājus, sporta klubus un visus citus Latvijas uzņēmumus,"

aicina Juhņēviča.

Uzņēmumi aicināti arī atbalstīt vakcināciju savu darbinieku vidū, piemēram, piešķirot bezmaksas brīvdienu vakcīnas saņemšanas dienā vai pēc vakcinācijas, izmaksājot papildu naudas prēmijas vai kā citādi motivējot darbiniekus vakcinēties.

Uzņēmumi aicināti sūtīt savus sadarbības piedāvājumus uz e-pastu "manavakcina@vmnvd.gov.lv". Uzņēmumu piedāvājumi, kas neapdraud personas dzīvību vai veselību, neveicina atkarības, tiks publicēti arī Veselības ministrijas visos informācijas kanālos, kas regulāri publicē ziņas par vakcinācijas projekta aktualitātēm.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu