Baltkrievijas gaisa telpas aplidošana "airBaltic" mēnesī varētu radīt ap 200 000 eiro lielas izmaksas (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Skats no "airBaltic" lidmašīnas. Ilustratīvs foto.
Skats no "airBaltic" lidmašīnas. Ilustratīvs foto. Foto: Anatolijs Gizenko/Shutterstock.

Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" nāksies segt papildus izmaksas, lai izvairītos no Baltkrievijas gaisa telpas. Tās varētu būt līdz 200 000 eiro mēnesī,  atklāj uzņēmums.

"airBaltic" norādīja, ka šonedēļ liegums veikt lidojumus Baltkrievijas gaisa telpā ietekmēs 29 aviosabiedrības reisus jeb 8,1% no kopējā "airBaltic" lidojumu skaita. Līdzīga proporcija saglabāsies arī turpmākajās nedēļās.

Pašlaik tiek prognozēts, ka vidēji katra ietekmētā lidojuma laiks pieaugs par aptuveni desmit minūtēm. Pasažieri, kuru lidojumi tiek ietekmēti, par izmaiņām tiks informēti, nosūtot tiem e-pastu.

"airBaltic" skaidroja, ka kompānija sazināsies ar visiem pasažieriem, kuru reiss uz Minsku ticis atcelts, nosūtot e-pastu. Ja lidojums atcelts, "airBaltic" piedāvā pasažieriem iespēju mainīt biļetes datumu vai maršrutu. Tāpat pasažieri var izvēlēties arī pieprasīt naudas atmaksu dāvanu kartes vai bankas pārskaitījuma veidā.

Jau vēstīts, ka valdība otrdienas, 25. maija, vakarā noteica ierobežojumus izsniegt lidojumu atļaujas un līdz ar to ielidot Latvijas gaisa telpā un izmantot Latvijas lidostas Baltkrievijā reģistrētiem aviopārvadātājiem, kā arī Latvijas gaisa kuģiem ierobežoja tiesības izmantot Baltkrievijas gaisa telpu un lidostas.

Valdības lēmumā arī noteikts, ka Latvijas lidostās netiek apkalpoti citu valstu gaisa kuģi, kas lidojuma maršrutā izmanto Baltkrievijas gaisa telpu.

Lēmums stājās spēkā nekavējoties.

Šādi lēmumi valdības sēdē tika pieņemti, reaģējot uz Baltkrievijas varas iestāžu rīcību, pārtverot un piespiedu kārtā nosēdinot Minskas lidostā Eiropas Savienības aviokompānijas "Ryanair" civilo pasažieru gaisa kuģi, izvērtējot aviācijas drošības iestāžu rīcībā esošo informāciju un atsaucoties Ārlietu ministrijas iniciatīvai.

Latvijas valstij pieder 96,14% balsstiesību "airBaltic" kapitālā, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 3,86%.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu