Labas ziņas vakcinētiem vai Covid-19 pārslimojušiem mīlniekiem! Valdība atbalsta atvieglojumus laulību ceremonijā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Aleksey Shyshkin/Shutterstock

Ceturtdien, 27. maijā, valdība atbalstīja Tieslietu ministrijas (TM) rosinātos atvieglojumus, kas paredz no 15. jūnija palielināt dzimtsarakstu nodaļā un baznīcās notiekošajās laulību ceremonijās klātesošo cilvēku skaitu, ja tie būs vakcinējušies pret Covid-19 vai ir pārslimojuši Covid-19, vēstī TM.

"Labas ziņas visiem cilvēkiem, kas gatavojušies laulāties, kā arī viņu ģimenēm un draugiem. Daudzi no pāriem laulību ceremoniju ir atlikuši uz vasaru, cerot uz ierobežojumu atvieglošanu. Pateicoties vakcinēšanai un tās arvien pieaugošajiem tempiem, esam sagatavojuši izmaiņas, kas iepriecinās šos cilvēkus.

Uzrādot Zaļo sertifikātu, laulību ceremonijā varēs piedalīties visi, kas atbilst tā prasībām," pauž tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

Vienlaikus ar grozījumiem tika pieņemts, ka vakcinēto personu skaits, kuri var piedalīties laulību ceremonijas laikā, nav ierobežots, bet ir jāvienojas ar dzimtsarakstu nodaļas amatpersonu vai garīdznieku par pieļaujamo viesu skaitu.

Tāpat pret Covid-19 vakcinētās personas, kā arī personas, kuras ir pārslimojušas Covid-19, varēs laulību ceremonijas laikā gan baznīcā, gan dzimtsarakstu nodaļā nelietot masku un neievērot divu metru distanci iekštelpās un ārtelpās.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu