"Dzirdēju skaņu un sabijos!" Rīgā lūstošs koks sabojā divas automašīnas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/Sadursme.lv

Neīstajā laikā un neīstajā vietā 28. maija pusdienlaikā bija kādas automašīnas "Škoda" vadītājs Rīgā, Mālpils ielā. Braucot uz spēkrata uzkrita milzīgs koks, stāsta raidījums "Degpunktā".

Parasti šāda aina raksturīga negaisam, taču 28. maijā brīdī, kad Mālpils ielā nolūza milzīgs koks un automašīnu īpašniekiem nodarīja lielus zaudējumus, bija bezvējš.

"Plkst. 13 sēdēju pie datora, strādāju. Sadzirdēju traku skaņu, parādījās bailes. Paskatījos ārā pa logu, un tur onkulītis no sarkanas mašīnas šausmās kāpj ārā. Neviens necieta, tas pats galvenais," par notikušo stāstīja vietējais iedzīvotājs Harijs.

Kopumā cietuši divi spēkrati, vieglā automašīna "Mercedes", kas stāvēja ceļmalā, un apvidus auto "Škoda", kas tobrīd brauca. Palaimējās, ka mašīnā sēdošie, hokeja federācijas pārstāvji, incidentā necieta.

"No sākuma es viņu neredzēju. Tas moments bija tāds, ka lapas viscaur sakrita, un tad bija brikšķis, kad koks lūza. Tad es arī sapratu, ka koks ir uzkritis virsū. Tas bija tik negaidīti,” stāstīja automašīnas "Škoda" vadītājs Uldis.

Automašīnai "Škoda" pilnīgi noteikti būs nepieciešami servisa pakalpojumi, taču finansiālos izdevumus kompensēs apdrošinātāji. Savukārt daudz skumjāk būs "Mercedes" īpašniekam. Tam nebija "Kasko" polise, un šķietami koks bojāja automašīnas virsbūvi samēra spēcīgi.

Saimnieks stāstīja, ka iepriekš par šo konkrēto koku bija brīdinājis pašvaldību, bet nekur tālu tas nav aizvedis: "Pagājušogad es mēģināju kādam piezvanīt, ka tas ir bīstami, ka koks ir 40 grādu leņķī."

Par "Mercedes" īpašnieka iepriekšējiem zvaniem atbildīgajiem dienestiem interesējās arī "Degpunktā", taču atbildi par situāciju Mālpils ielā solīts sniegt 31. maijā.

Kas attiecās uz 28. maija incidentu, ugunsdzēsēji glābēji nozāģējuši zarus un pašu koku, kā arī atbrīvoja automašīnas. Kopumā pēc pusstundas ilgiem darbiem satiksme tika pilnībā atjaunota.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu