Aizturētā Balkrievijas žurnālista vecāki vēlas vērsties tiesā par dēla nomelnošanu Baltkrievijas valsts medijos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Minskā apcietinātā opozīcijas žurnālista Romāna Protaseviča vecāki.
Minskā apcietinātā opozīcijas žurnālista Romāna Protaseviča vecāki. Foto: AP/Scanpix

Minskā apcietinātā opozīcijas žurnālista Romāna Protaseviča vecāki apsver iespēju vērsties tiesā par viņu dēla nomelnošanu Baltkrievijas valsts medijos, viņi otrdien, 1. jūnijā, paziņojuši triju Lietuvas Seima deputātu rīkotā attālinātā preses konferencē, kas bija veltīta situācijai kaimiņvalstī.

Kā sacījis žurnālista tēvs Dmitrijs Protasevičs, pret viņa dēlu Baltkrievijas oficiālajos plašsaziņas līdzekļos izvērsta plaša dezinformācijas kampaņa.

"Valsts televīzijas kanālos viņu tiek mēģināts iztēlot kā neonacistu, kā kaut kādu ekstrēmistu, teroristu. Protams, es to tā neatstāšu, es vērsīšos tiesā un centīšos panākt taisnību - lai cilvēks, kurš lietojis šādus vārdus, to apliecina ar pierādījumiem. Ja viņš nespēs to pierādīt, viņam draud bargs sods - par to esmu pārliecināts. Mēs, vecāki, to tā neatstāsim,” viņš piebildis.

Apcietinātā blogera māte Natālija Protaseviča savukārt norādījusi, ka viens no šādas dezinformācijas izplatītājiem ir Baltkrievijas žurnālists Grigorijs Azarjonoks.

"Romāns ir gudrs, talantīgs jaunietis, bet tagad viss izvērties kaut kādā murgā. Kāds terorisms? Azarjonoks savā telekanālā viņu sauc par izdzimteni, par nacistu. Tas ir nepanesami. Es lūdzu visu pasaules sabiedrību - palīdziet manam Romānam, palīdziet viņa draudzenei Sofijai, palīdziet visiem ieslodzītajiem puišiem, kurus spīdzina," viņa aicinājusi.

Protaseviča māte pastāstījusi, ka ar viņas dēlu joprojām nav izdevies sazināties nedz viņai un tēvam, nedz advokātiem.

Attālināto preses konferenci ar Protaseviča vecākiem rīkoja Lietuvas Seima deputāti Žīgimants Paviļonis, Aļģirds Sīss un Emanuelis Ziņģeris.

Opozīcijas medija "Nexta" dibinātājs Romāns Protasevičs, kam Baltkrievijā draud nāvessods, un viņa draudzene, Krievijas pilsone un Viļņas Eiropas Humanitārās universitātes studente Sofija Sapega tika aizturēti 23.maijā Minskas lidostā, kur Baltkrievijas režīma varas iestādes piespieda nolaisties aviokompānijas "Ryanair" reisa Atēnas-Viļņa lidmašīnu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu