Neveiksmīgas "parkošanās" rezultātā Jelgavā bojā gājis pensionārs (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: barmalini/shutterstock

Ceturtdien negadījumā Jelgavā cietis pensionārs, kurš pēc dažām stundām slimnīcā mira, vēsta Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Jelgavā, Pasta ielā, vīrietis atpakaļgaitā vadīja automašīnu "Opel Zafira", jo vēlējās to novietot stāvēšanai ielas malā. Manevra laikā autovadītājs nepamanīja vīrieti, kurš bija nolēmis šķērsot ielu, un uzbrauca 85 gadus vecajam pensionāram.

Ceļu satiksmes negadījumā gājējs guva traumas un tika nogādāts ārstniecības iestādē. Pēc aptuveni trim stundām vīrietis nomira.

Policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess, kā arī nozīmētas ekspertīzes, lai noteiktu precīzu nāves iemeslu. Zināms, ka automašīnas vadītājs nebija sēdies pie stūres alkohola reibumā. Lai noskaidrotu precīzus notikušā apstākļus, izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

VP vērš uzmanību, ka ceļu satiksmes jomā statistika ir ļoti satraucoša. Jelgavas iecirkņa apkalpojamā teritorijā gada pirmajos piecos mēnešos ir reģistrēti 18 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši mazāk aizsargātie ceļu satiksmes dalībnieki - trīs gājēji, četri motociklisti, no kuriem viens guva smagus miesas bojājumus, deviņi velosipēdisti un divi mopēdisti.

Savukārt Jēkabpils iecirkņa apkalpojamā teritorijā minētajā laika posmā vieglus miesas bojājumus ir guvuši trīs gājēji. Divi ceļu satiksmes negadījumi, kur vienā gadījumā ir cietis viens motocikla vadītājs un otrā - velosipēdists, ir reģistrēti Aizkraukles iecirkņa apkalpojamā teritorijā.

Tāpat no janvāra līdz jūnijam vieglus ievainojumus guvuši četri velosipēdisti un trīs motociklisti Tukuma iecirkņa apkalpojamā teritorijā. Viens motocikla vadītājs šogad ir gājis bojā Dobeles iecirkņa apkalpojamā teritorijā, kur vēl trīs motociklisti ir guvuši smagus miesas bojājumus, bet viens mopēdists un viens gājējs - vieglus ievainojumus. Bauskas iecirkņa apkalpojamā teritorijā vieglus ievainojumus šogad guvis viens gājējs un viens motociklists.

Likumsargi uzsver, ka gan ārpus apdzīvotām vietām, gan arī pilsētvidē mazāk aizsargātajiem ceļu satiksmes dalībniekiem ir jāpārliecinās par satiksmes drošību un to, ka autovadītāji viņus redz. Tāpat VP aicina vecākus saviem bērniem atgādināt par ceļu satiksmes drošības noteikumiem, kā arī pieaugušajiem, vadot transportlīdzekļus, būt uzmanīgiem, atbildīgiem un darīt visu iespējamo, lai netiktu apdraudēti citi ceļu satiksmes dalībnieki, it sevišķi mazāk aizsargātie.

Kā vēstīts, pagājušajā diennaktī ceļu satiksmes negadījumos gājuši bojā divi cilvēki, no tiem viens bija gājējs. Ceļu satiksmes negadījumi ar bojā gājušajiem reģistrēti Zemgalē un Kurzemē.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu