Krāpnieki apvārdo sievieti un izkrāpj vairāk nekā 3000 eiro

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Josh Appel/Unsplash

Vasaras sākumā, kādas sievietes bankas kontā ieskaitīja 2000 eiro, savukārt vēlāk krāpnieki no viņas izkrāpuši vairāk nekā 3000 eiro, informē Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Mēneša sākuma policisti Latgalē fiksēja krāpšanas gadījumu, kurā ar 1982. gadā dzimušu sievieti sazinājās persona, kura uzdevās par bankas darbinieku un lūdza sievieti pārbaudīt savu kontu, lai pārliecinātos par ienākušiem naudas līdzekļiem. Pārbaudot bankas kontu, sieviete pārliecinājās, ka ir saņēmusi vairāk nekā 2000 eiro no kādas sievietes Latvijas bankas konta.

Krāpnieki pārliecināja sievieti, ka, lai viņas kontā varētu ienākt vēl lielāki finanšu līdzekļi, viņai ir nepieciešams sniegt savus bankas datus, ko sieviete arī izdarīja. Krāpniecisko darbību rezultātā no sievietes tika izkrāpti vairāk nekā 3000 eiro.

Policija ir fiksējusi arī vairākus gadījumus, kuros krāpnieki piedāvā personām pasargāt savus finanšu līdzekļus. Rezultātā, vēloties pasargāt sevi no krāpniekiem apšaubāmā veidā, iedzīvotāji iekļūst šādu krāpnieku lamatās, atzina Kursīte.

Vairākos policijas fiksētajos gadījumos krāpnieki ir ne tikai izkrāpuši kontā esošo naudu, bet noformējuši ātros aizdevumus un tūlīt pēc naudas ienākšanas kontā to pārskaitījuši uz ārvalstu kontu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu