ASV ekspertu komanda aplūkos pusaudžu sirds problēmas pēc Covid-19 potes saņemšanas (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vakcinācija.
Vakcinācija. Foto: EPA/Scanpix

Trešdien, 23. jūnijā, ASV Slimību kontroles un profilakses centra (CDC) sasaukta ekspertu komiteja sanāks uz sēdi, lai pētītu vairāk nekā 300 apstiprinātus sirds problēmu gadījumus pusaudžiem un pieaugušiem pēc mRNA potes saņemšanas pret Covid-19.

Komiteja uzklausīs risku un ieguvumu analīzi, kamēr zinātnieki pētīs, vai šīs vakcīnas var izraisīt miokardītu (sirds muskuļa iekaisumu) vai perikardītu (sirds somiņas iekaisumu).

Izraēla bija pirmā valsts, kas identificēja iespējamu saistību starp vakcināciju un šīm sirds problēmām.

"Šie gadījumi ir reti, un vairākums no tiem ir atrisināti ar atpūtu un atbalstošu aprūpi," pagājušajā nedēļā sacīja CDC direktore Rošela Valenska.

Komitejas sēdi sākotnēji bija plānots sarīkot pagājušo piektdien, bet tā tika atlikta jaunu ASV valsts svētku ieviešanas dēļ.

Vairāk nekā 300 apstiprinātie miokardīta un perikardīta gadījumi ir konstatēti vairāk nekā 20 miljonu potēto pusaudžu un pieaugušo jauniešu grupā, piebilda Valenska.

Lai gan 300 no 20 miljoniem ir mazs skaits, tas tomēr ir lielāks, nekā būtu gaidāms šajā vecumā grupā.

Iepriekšējā sanāksmē par šo problēmu, kuru 10. jūnijā sasauca Pārtikas un zāļu pārvalde (FDA), tika pavēstīts, ka lielākā daļa šo sirds problēmu gadījumu bijuši jauniem vīriešiem nedēļas laikā pēc otrās devas saņemšanas.

ASV pašlaik ir apstiprināta tikai "Pfizer" vakcīnas lietošana pusaudžiem vismaz 12 gadu vecumā

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu