Autovadītājam pēc nomaksāta soda tiesu izpildītājs veic piedziņu un bloķē kontu (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: RudenkoStudio/Shutterstock.com

Kaspara dēls vēl 2020. gada 9. novembrī Ādažos, Rīgas ielā, pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus, pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu. Notikušo fiksēja ceļu policija, norādot, ka lēmums par soda apmēru tikšot nosūtīts uz e-pastu, vēsta raidījums "Bez Tabu".

2020. gada 26. novembrī CSDD nosūtīja vēstuli, ka ir pieņemts lēmums par pārkāpumu piemērot 40 eiro, kas esot jāsamaksā 15 dienu laikā, pretējā gadījumā tikšot atcelts lēmums un sods būšot pilnā apmērā – 80 eiro.

Kaspara dēls saņēma arī vēstuli no tiesu izpildītāja par nenomaksāta soda piedziņu un tiesu izpildītāja izdevumiem. Summa pārsniedza simts eiro.

Izpētot dēla e-CSDD profilu, nekādu informāciju par nenomaksātu sodu atrast neizdevās. Kaspars sazinājās ar Iekšlietu ministriju, kas atsūta ne mazāk pārsteidzošu atbildi.

Tajā norādīts, ka uz pusi samazinātais sods neesot nomaksāts noteiktajā laikā jeb 15 dienās, tāpēc bija jāmaksā 80, nevis 40 eiro. Tomēr lēmums par sodu pieņemts divas dienas pēc Iekšlietu ministrijas minētā termiņa.

Tieši pēc tam, kad Kaspars sāka izrādīt interesi, kur ir kļūda, nākamajā dienā e-CSDD vietnē pēkšņi parādās nenomaksāts sods – 80 eiro. Kaspars ir neizpratnē, kā vispār policija un Ceļu satiksmes un drošības direkcija (CSDD) var šādi rīkoties. Turklāt nav arī zināms, kur tad "pazuduši" iepriekš iemaksātie 40 eiro.

Ceļu satiksmes un drošības direkcija norāda, ka šajā situācijā direkcija ir tikai kā starpnieks jeb pastnieks, kas nosūta autovadītājam informāciju par pārkāpumu un soda apmēru, kā arī piedāvā elektroniskajā vidē to apmaksāt. Ja ir pretenzijas vai neskaidrības, esot jāvēršas Valsts policijā vai jau iepriekš pieminētajā Iekšlietu ministrijā, ko Kaspars arī izdarīja.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu