VIDEO Raidījums: Sabiedriskajam transportam Ludzas ielā vienaldzīga velojosla

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Velojosla. Ilustratīvs attēls.
Velojosla. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Noskatoties kāda skatītāja atsūtīto video, TV3 raidījums "Bez Tabu" devies noskaidrot, vai tiešām sabiedriskā transporta vadītāji Rīgā, Ludzas ielā, ignorē nesen izveidoto velojoslu.

Norādītajā krustojumā raidījuma komanda uzkavējušies vairāk nekā stundu. Ir redzams, ka tikai daži trolejbusu vadītāji pieskaras līnijai, taču joslu ignorē arī mikroautobusu vadītāji, autobusi un pat vieglās automašīnas.

Arī raidījuma aptaujātie rīdzinieki ir pārliecināti, ka velosipēdistiem šeit nav droši.

Vairāki velosipēdisti izvēlas pārvietoties nevis pa velojoslu, bet gan pa ietves malu – gar gājējiem.

Šī velojosla izveidota viens pirms nedēļas un pagaidām vēl nav pabeigta, tāpēc arī šoferi vēl nav saraduši ar ceļa izmaiņām, vēsta raidījums.

"Ir uzklāts tikai ceļa horizontālais apzīmējums, bet krustojumu zonas vēl tiks aprīkotas ar gumijas atdurēm, stabiņiem un arī ar zilu krāsojumu, lai pievērstu pārējo satiksmes dalībnieku uzmanību un palielinātu velobraucēju drošību.

Gan autovadītāji, gan sabiedriskais transports vēl iebrauc šajā joslā, bet, piemēram, ar "Rīgas satiksmi" šīs joslas ir saskaņotas. Viņi ir lietas kursā, ka ielas posmos tiek ieviestas velojoslas.

Kad krustojumu zonās tiks ieviesti stabiņi un atdures, visticamāk, šī problēma ar iebraukšanu velojoslā mazināsies,"

raidījumam skaidro Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Lelde Rudzika.

Velojosla Ludzas ielā būs gatava pēc divām nedēļām, tomēr autovadītājiem jārēķinās, ka velojoslas visas vasaras garumā parādīsies arī citviet.

Video: "Bez Tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu