VIDEO Lietuvas prezidenta un Spānijas premjera preses konferenci pārtrauc NATO gaisa spēki, kas saņēmuši "brīdinājuma signālu" (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ceturtdien Lietuvas prezidenta Gitana Nausēdas un Spānijas premjerministra Pedro Sančesa preses konferenci Lietuvā pārtrauca NATO gaisa spēki, kuriem bija nekavējoties jāmobilizējas, lai izlidotu pretī neidentificētam objektam, ziņo portāls LRT.

Tiešraides laikā vietnē "Facebook" tika novērots, ka Lietuvas prezidents Nausēda un Spānijas premjers Sančess ir izbrīnīti, kad Spānijas karaspēks sāk pēkšņi rosīties un sagatavot "Eurofighter" iznīcinātājus, lai paceltos no Šauļu bāzes, kurā atrodas NATO Baltijas gaisa spēki. 

Video: Brīdis, kad tika pārtraukta preses konference

"Mūsu preses konferenci pārtrauca īsts trauksmes zvans," sacīja Nausēda pēc tam, kad atsākās runas. "Kā redzat, viss darbojas nevainojami. Es varu apstiprināt, ka gaisa spēki gaisā pacēlās mazāk nekā 15 minūšu laikā."

Lietuvas Aizsardzības ministrs Arvīds Anašausks skaidro, ka reaktīvajām lidmašīnām bija jāmobilizējas, jo "tika saņemts brīdinājuma signāls".

Kopš 2014. gada NATO Baltijas gaisa policijas misijas uzdevums ir apsargāt Igaunijas, Latvijas un Lietuvas gaisa telpu. Misijā piedalās 130 personas no Spānijas un bāzē atrodas septiņi "Eurofighter" iznīcinātāji.

LRT ziņo, ka gaisa spēkiem bieži nākas pacelties gaisā, lai identificētu un pavadītu Krievijas militārās lidmašīnas, kas lido tuvu Baltijas gaisa telpai.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu