Video "Mēs nevaram nolaist rokas, bet atkopties tik ātri nevar." "Trušu karalistē" norit sakopšanas darbi pēc ugunsgrēka

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Trušu karaliste". Ilustratīvs attēls.
"Trušu karaliste". Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

3. jūlijā postošs ugunsgrēks izcēlās Ogres novada saimniecībā "Trušu karaliste", kur bojā gāja vairāk nekā 200 trušu, 23 cūkas, padsmit kaķi, kā arī pūce. Šobrīd norit sakopšanas darbi un tūrisms tur nav apstājies, vēsta raidījums "Dienas ziņas".

"Jāturpina darbs un, protams, mēs nevaram nolaist rokas, bet atkopties tik ātri nevar," raidījumam min "Zilā krusta" struktūrvienības "Lēdmane" vadītāja Olita Stāvus.

Saimniecība "Trušu karaliste" ir fonda "Zilā krusta" īpašums, un tā darbojas jau 13 gadus. Ikdienā tur uzturas cilvēki, kas nokļuvuši krīzes situācijā un iziet rehabilitāciju. Cilvēki veic dažādus darbus un tā nodrošina sev iztiku.

Nedēļu pēc ugunsgrēka iepirkti jauni sivēni, un prioritāte ir uzbūvēt jaunu kūti, lai dzīvniekiem aplokos ziemā būtu kur patverties.

Tūrisms nav apstājies, jo daļa saimniecības ir palikusi neskarta.

Cilvēki pēc ugunsgrēka palīdz ļoti dažādi - ziedo kartupeļu maisus, dažādus priekšmetus un arī naudu. Noder pavisam ikdienišķas lietas kā, piemēram, katli, kur sivēniem vārīt ēst, norāda Olita Stāvus.

Raidījuma "Dienas ziņas" sižets

Portāls "Apollo.lv" jau vēstījis, ka 3. jūlijā, ap plkst. 9.30 VUGD saņēma izsaukumu uz Ogres novada Lēdmanes pagastu, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju dega šķūnis. 

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg kūts ar mājlopiem un vēl divas saimniecības ēkas kopumā 450 kvadrātmetru platībā, kā arī vieglā automašīna un traktora piekabe.

Ugunsgrēkā gāja bojā ap 200 trušu un 23 cūkas. Plkst.11 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts, bet vēl turpinās tā dzēšana.

Evaņģēlisko kristiešu draudzes "Zilais krusts" saimniecības pārstāve Maija Smane pastāstīja, ka ugunsgrēks izcēlies saimniecības kūtī un nojumē, kur atradušās cūkas un trušu mammas ar mazuļiem.

"Diemžēl, lielā karstuma un sausuma dēļ ugunsnelaime izcēlās un izplatījās ļoti strauji un viss nodega stundas laikā," sacīja Smane. Viņa pieļāva, ka ugunsnelaime izcēlusies elektroinstalācijas bojājuma dēļ.

Ekskursijas "Trušu karalistē" būs pieejamas arī turpmāk, jo "Mini zoo" un pastaigu taka ugunsnelaimē nav cietusi, piebilda Smane.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu